Sportpark De Peuverweide decor voor UEFA Women’s Champions League

04-08-2016 om 02:00 uur

Sportpark De Peuverweide in Geesteren, de thuishaven van STEVO is dinsdag 23, donderdag 25 en zondag 28 augustus het decor voor de UEFA Womenrsquo;s Champions League. Ook op sportpark Vondersweijde van voetbalvereniging Quick rsquo;20 uit Oldenzaal, worden wedstrijden van dit Tournament gespeeld.

FC Twente Vrouwen als kampioen van Nederland komt op genoemde data op een minitoernooi dan uit tegen  Ferencvárosi uit Hongarije, Hibernians uit Malta en Konak Belediyespor  uit Turkije. Alle ploegen spelen één keer tegen elkaar.

FC Twente Vrouwen speelt twee keer in Geesteren. Dinsdag 23 augustus om 18:30 uur tegen het vrouwenelftal van Ferencvárosi uit Hongarije en donderdag 25 augustus, ook om 18:30 uur, is Hibernians uit Malta de tegenstander op de Peuverweide. Zondag 28 augustus wordt de wedstrijd Hibernians tegen Ferencvárosi in Geesteren gespeeld. Aanvang 15:30 uur. Overigens werken de FC Twente vrouwen een week voordat het toernooi begint al een training af op de Peuverweide.

Om het hoofdtoernooi van de UEFA Womenrsquo;s Champions League te bereiken moet FC Twente vrouwen, de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Tommy Stroot het Tournament in Geesteren en Oldenzaal winnend afsluiten. Vorig jaar wist Twente het hoofdtoernooi te halen. Hierin bereikte het na winst op Bayern München voor het eerst de tweede ronde. Daarin bleek FC Barcelona net iets te sterk.

Organisatie

De organisatie van de UEFA Womenrsquo;s Champions League in Geesteren en Oldenzaal is in handen van Stichting FC Twente Vrouwen. STEVO is trots dat het ook inbreng heeft bij de organisatie van dit UEFA Womenrsquo;s Champions League Tournament.

Voorbereiding.

De voorbereidingen in Geesteren zijn reeds in volle gang en het bestuur van STEVO is er alles aan gelegen om van de wedstrijden op de Peuverweide een ware happening te maken.

STEVO voorzitter Eddy Droste verwacht veel publiek, speciaal bij de wedstrijden van FC Twente vrouwen, die als gezegd twee keer in Geesteren aantreden. Er wordt daarom aangeraden om op tijd naar de Peuverweide af te reizen.

Randgebeuren.

Het randgebeuren bij dit Tournament in Geesteren krijgt de volle aandacht. Voorafgaand aan de wedstrijd van dinsdag 23 augustus tussen FC Twente Vrouwen en Ferencvárosi Vrouwen zullen B-meisjesteams van STEVO en buurtverenigingen srsquo;middags een onderling 7 tegen 7 toernooitje spelen op het kunstgrasveld van de Peuverweide. De aanvang van deze activiteit, waarvan de organisatie in handen is van Marly Oude Voshaar en Marlin Oude Wesselink, is gepland om 13:00 uur. De wedstrijden duren 30 minuten. Het einde van het toernooi is omstreeks 16:30 uur.

Oud FC Twente speelster Larissa Wigger houdt donderdag 25 augustus een  mini clinic voor STEVO-meisjes D en E.  Vriendinnetjes die geïnteresseerd zijn in het voetbalspelletje mogen ook meedoen. De aanvang van deze aktiviteit is om 15:00 uur.

Twee Mascottes in FC Twente kledij gaan voor veel sfeer zorgen op de Peuverweide voordat de Champions League wedstrijden beginnen.

Ballenmeisjes rond het veld zullen hun uiterste best doen om zo weinig mogelijk speeltijd verloren te laten gaan.

Toronto Drive Inn zorgt op de speeldagen voor de muzikale omlijsting. Verder wordt op het handbalveldje van STEVO op de dinsdag en donderdag een springkussen geplaatst waar kinderen zich volop kunnen vermaken.

Vanzelfsprekend zal het in de kantine van STEVO voor en na de wedstrijd gezellig vertoeven zijn. Kortom een vol programma en voor elk wat wils.

Wedstrijdkaarten.

Kaarten voor de wedstrijden van dit toernooi zijn op wedstrijddagen aan de kassa bij STEVO te verkrijgen of anders te bestellen op https://fctv.avayo.nl/transactions . STEVO-leden hebben gratis entree tot de wedstrijden op vertoon van hun ledenkaart van het vorige seizoen of de Crowd kaart. Bij de wedstrijd op zondag tussen Hibernians en Ferencvárosi wordt geen entree gevraagd. Alle Sponsors van STEVO ontvangen voor de eerste wedstrijd van FC Twente vrouwen tegen Ferencvárosi een speciale uitnodiging voor een heerlijk broodbuffet samen met de sponsoren van FC Twente vrouwen.

Het complete speelprogramma in Geesteren en Oldenzaal ziet er als volgt uit:

Dinsdag 23 augustus

FC Twente - Ferencvárosi (HUN) - 18.30 uur - STEVO Geesteren

Konak Belediyespor (TUR) ndash; Hibernians (MLT) - 18.30 uur - Quick rsquo;20 Oldenzaal

Donderdag 25 augustus

FC Twente - Hibernians (MLT) - 18.30 uur - STEVO Geesteren

Ferencvárosi (HUN) ndash; Konak Belediyespor (TUR) - 18.30 uur - Quick rsquo;20 Oldenzaal

Zondag 28 augustus

Konak Belediyespor ( TUR) ndash;  FC Twente - 15.30 uur - Quick rsquo;20 Oldenzaal

Ferencvárosi ndash; Hibernians (MLT) - 15.30 uur - STEVO Geesteren

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

maandag 6 mei

17.2°

Ochtend 8.7°
Avond 17.7°
Nacht 12.0°
Min. 8.0°
Max. 18.3°

Zon op: 03:51 uur
Zon onder: 19:07 uur

Meer weer

Gebruikerslogin