3-3 voor STEVO tegen Dos ’37 in de beker.

20-08-2016 om 02:00 uur

STEVO en Dosrsquo;37 remiseerden zaterdagmiddag 3-3 op sportpark Het Midden in Vriezenveen. Het was de eerste bekerwedstrijd voor STEVO in de poule met daarin ook Den Ham en PH Almelo.  DOS rsquo;37 had in het eerste half uur van het treffen tegen STEVO het wat betere van het spel en was ook het meest in de aanval. Dat DOS op een 1-0 voorsprong kwam was dan ook niet geheel onterecht. Jammer was wel dat dit door een ongelukkige eigen goal van Thijs Nieuwmeijer gebeurde. Acht minuten later was de stand alweer gelijk door Roy Wigger, die heel attent reageerde op een foutieve terugspeelbal van een DOS verdiger op zijn keeper.

STEVO kwam na de 1-1 gelijkmaker ook wat meer aan voetballen toe en in het laatste kwartier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Scoren deden STEVO en DOS '37 ook nog een keer tot aan de rust. Een messcherpe counter van STEVO bracht het elftal van trainer Jeroen Kiepman op een 1-2 voorsprong. Roy Wigger legde prima breed af op Tim letteboer, die geen moeite had de bal in het doel te werken. Op slag van rust wisten de Vriezenveners alsnog de 2-2 op de borden te schieten.

Na de thee kregen de ploegen meer en meer last van de warmte en veel krachtsverschil was niet echt te bespeuren, hoewel DOS de meest aanvallende inspiraties had. STEVO hanteerde de counter en deed dit wederom niet zonder succes. Nu kon Roy Wigger de bal uit een snelle aanval intikken. Dit uit een afgemeten pass van Tom van Bentheim.

DOS rsquo;37 wilde beslist de gelijkmaker en in de 75e minuut werkte STEVO de bal niet goed weg binnen de zestien meter en keeper Roy Kreuwel was kansloos op de inzet vlak voor zijn doel. STEVO leek in het laatste kwartier leeg gespeeld. DOS rsquo;37 probeerde nog wel de overwinning te forceren maar tot een doelpunt kwamen de Vriezenveners niet meer. De stand bleef 3-3.

Dinsdagavond speelt STEVO haar tweede bekerwedstrijd in en tegen Den Ham. Aanvang 20.00 uur.