FC Twente wint in prachtige ambiance eerste duel champions league

23-08-2016 om 02:00 uur

In een prachtige ambiance met naar schatting 500 honderd toeschouwers heeft FC Twente Vrouwen dinsdagavond op de Peuverweide haar eerste Champions League duel tegen Ferencvarosi nipt met  2-1 gewonnen. Renate Jansen en Ellen Jansen scoorden voor de Twentenaren. Zlidnis van Ferencvarosi scoorde tegen voor de Hongaren.

Twente is ingedeeld in een poule met Hibernians uit Malta en Konak Belediyespor  uit Turkije. Hibernians is donderdagavond in Geesteren de volgende tegenstander van FC Twente. Zondagmiddag speelt FC Twente vrouwen in Oldenzaal tegen Konak Belediyespor en komen Hibernians en Ferancvarosi op de Peuverweide om 15.30 uur tegen elkaar uit. De winnaar in de poule mag naar het hoofdtoernooi van de Champions League.

Een speciale commissie en veel vrijwilligers bij STEVO hebben zich de voorbijgaande weken volledig ingezet om van de wedstrijden van FC Twente Vrouwen in Geesteren een waar feest te maken. En dat is dinsdagavond al prima gelukt. Niet alleen de 2-1 overwinning van Twente droeg hier aan bij, maar ook de hele organisatie en het randgebeuren verliep de eerste dag vlekkeloos. Vrolijke gezichten na afloop bij de STEVO-mensen en dus ook bij STEVO voorzitter Eddy Droste, die waarschijnlijk net zoveel meters maakte als de vrouwen op het veld. De prachtige weersomstandigheden maakten het bovendien mogelijk dat het nog lang gezellig bleef op het terras van de Peuverweide.

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente Vrouwen ndash; Ferencvarosi vrouwen vond srsquo;middag al een toernooitje plaats tussen de meisjes B van STEVO, TVC rsquo;28 uit Tubbergen, De Tukkers uit Albergen en Quick rsquo;20 uit Oldenzaal.  Marlin oude Wesselink en Marly Oude Voshaar van de organisatie spraken na afloop van een perfect verlopen toernooi. Winnaar werd het team van Quick rsquo;20 uit Oldenzaal. Een mooie beker werd uitgereikt aan de aanvoerster van het team. Maaike Boerrigter van TVC rsquo;28 werd tot speelster van het toernooi uitgeroepen en ontving tevens een prachtig aandenken.

Danique Mensen en Tes Werger waren de mascottes van FC Twente vrouwen dinsdagavond. Vol trots in Twente tenue liepen ze met het elftal van FC Twente het veld op. Ook een pluim op de hoed voor de ballenmeisjes die hun taak naar tevredenheid uitvoerden tijdens de wedstrijd.

Als gezegd komt donderdagavond op de Peuverweide FC Twente vrouwen uit tegen Hibernians. De aanvang is om 18:30 uur.

Op https://get.google.com/albumarchive/103787945598122067418/album/AF1QipNPJtiQnE4YyzBJaFKSt9jgQCpk7lX0AEM7eGbK zijn foto's te zien van de wedstrijd en het randgebeuren.

 

 

 

 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

woensdag 15 mei

21.3°

Ochtend 15.2°
Avond 21.5°
Nacht 15.8°
Min. 15.0°
Max. 22.4°

Zon op: 03:36 uur
Zon onder: 19:22 uur

Meer weer

Gebruikerslogin