De Zweef 4 in beker met 2-1 de baas over STEVO 3

26-08-2016 om 02:00 uur

Om de competitie op 4 september te laten starten werkte het 3e elftal van STEVO een midweeks bekerduel af. Voor dit duel werd afgereisd naar Nijverdal. Opponent van de dag de Zweef 4.

Voor deze wedstrijd kon trainer Rutger Nijhuis weer beschikken over een aantal spelers die terug zijn gekeerd van hun vakantiebestemming. Dit heeft als voordeel dat zij beter geacclimatiseerd zijn dan de helden die achter zijn gebleven in het mooie Geesteren.

De temperaturen liepen deze week al hoog op en ook donderdagavond was dit geen uitzondering. Het RIVM kondigde aan dat het hitteplan van kracht bleef. Speerpunten in dit plan zijn, veel drinken, zorg voor koelte en elkaar. Bij een temperatuur van 32 graden is dit toch iets wat lastig na te volgen is.

Om 18:45 uur werd er afgetrapt op een bijveld in het Nijverdalse ook wel bekend om de strongman run. De wedstrijd was nog maar net op gang en de rechtshalf van de Zweef vond het al nodig de bal voor te zetten, waarna de spits net buiten bereik van keeper Mike Freriksen binnen kon koppen, 1-0.

Na dit doelpunt werd niet alleen het gat in de verdediging opgelost, ook een aantal molshopen werden gedicht. Het schijnt dat dit inheemse ras de hitte ambieert.

De wedstrijd kreeg zijn vervolg en STEVO nam steeds meer vijandelijke meters in bezit. Wat er echter aan ontbrak was die o zo belangrijke eindpass. Deze was veelal onnauwkeurig. Ook leek de voorhoede niet altijd te begrijpen wat het middenveld van plan was. Evenals de wedstrijd hiervoor had STEVO de kansen, maar liet deze onbenut.

De Zweef daarentegen speelde behoudend. De ervaring die de ploeg had was duidelijk merkbaar. Spelers liepen met dit warme weer geen meter te veel, terwijl onze rood-gelen vaak nutteloze sprintjes uitvoerden.

Met een drinkpauze in de eerste helft was het voor trainer Ruter Nijhuis een mooie gelegenheid nog even orde op zaken te stellen. Er werd luidkeels aangegeven dat die welbekende eindpass beter moest en dat er lsquo;simpelrsquo; gevoetbald moest worden. Enige spelers werden op scherp gezet.

Na deze drinkpauze kwam STEVO beter in het spel. Er werden kansen gecreëerd, de keeper van de Zweef deed zijn clubnaam eer aan en kon nog net een bal van Leus uit de kruising toucheren. Ook onze keeper was een aantal keren belangrijk en kon van kleine afstand zijn lichaam voor de bal gooien om een doelpunt te voorkomen. Met een 1-0 achterstand werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft was de zon merkbaar gezakt evenals de temperatuur. Dit kwam het spel ten goede. STEVO had wat opgestoken van de speech die klonk in de rust en de wissels die werden toegepast pakten goed uit. 20 seconden na het beginsignaal was het invaller Olimulder die de bal voor gaf waarna Elger Brummelhuis, die een moeilijke eerste helft kende, simpel de bal binnen schoof, 1-1.

Na dit doelpunt werd er verzorgder gevoetbald. Kansen dienden zich wederom aan maar doelpunten bleven uit. Na een tweetal blessure gevallen werden er wederom wijzigingen aangebracht. Dit kon het elftal goed opvangen door spelers als Kuipers en Joost Kock die op meerdere plekken inzetbaar zijn. De Zweef kwam meer aan de aanval toe en de waarde van Kuipers werd almaar duidelijker. Met zijn uitschuifbenen werd menig bal gepareerd. Ook invaller en keeper Beernink liet zijn waarde zien waardoor het nog moeilijk kiezen wordt tussen twee uitstekende keepers.

De wedstrijd liep richting het einde en er hing een doelpunt in de lucht. Welke kant deze zou vallen was nog niet duidelijk, beide ploegen maakten hier kans op.

Uiteindelijk was het de Zweef die 5 minuten voor het eind de 2-1 op het niet aanwezig scorebord vermelde. Dit was tevens de einduitslag.

Al met al kan trainer Nijhuis en zijn staf terug kijken op een geslaagde beker/oefenwedstrijd. Het niveau was weer iets hoger dan de wedstrijd hiervoor en vol goede moed wordt er zondag afgereisd naar Deventer. Daar is zonnegod Helios de tegenstander, de man die verantwoordelijk is voor de zonsopgang en -ondergang. Laat hij de wekker op tijd zetten gezien de reis van Geesteren naar het verre Deventer.

Bron: Stevo Voetbal