contributieverhoging en nieuw alcohol beleid op zaterdag bij STEVO

27-08-2016 om 02:00 uur

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van STEVO, dit keer in de openlucht op Sportpark De Peuverweide en niet in zaal Steggink, hebben de aanwezige leden ingestemd met een nieuw alcohol beleid op de zaterdag en een geringe contributieverhoging voor het komende seizoen.

Dit houdt in dat ten aanzien van het alcoholbeleid, dat er nu op de zaterdag na 12:00 uur enkel alcohol geschonken wordt aan 18+ bezoekers en kaderleden en niet aan jeugdleden van STEVO. Tot afgelopen seizoen kende STEVO, zoals bekend, een algeheel alcoholverbod op de zaterdag.

De contributieverhoging bedraagt voor jeugdleden gemiddeld 3 euro en voor senioren 5 euro. De inning van de contributie zal in vier keer geschieden i.p.v. twee keer tot nog toe.

Dit en andere belangrijke zaken kwamen aan de orde op de goed bezochte bijeenkomst. STEVO voorzitter Eddy Droste heette de leden, ereleden en ere voorzitters van harte welkom en zei trots te zijn op haar STEVO-leden en vrijwilligers. Speciaal twee leden, Martin Döbber en Pascal Semmekrot werden benoemd omdat zij de laatste weken dag en nacht in touw waren geweest voor de organisatie van de Champions League wedstrijden op de Peuverweide. Die inzet was niet voor niets geweest, gezien de complimenten die STEVO van de UEFA en FC Twente ontving, zo zei de STEVO-voorzitter.

Eddy Droste keek met een tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen. De prestaties waren er dan ook naar. Het eerste elftal kampioen, alsmede ook het vierde elftal en de vele kampioen bij de jeugdafdeling. De voorzitter zei ook dat hij de leden tijdens de vergadering stellingen wilde voorleggen waarover gediscussieerd kon worden. Het ging dan over zaken die langs de lijn zijn opgepikt, zoals het alcoholbeleid, een contributieverhoging en de zin en onzin van een goed verdrag verklaring.

ldquo;Met name een contributieverhoging is nodig. We moeten een goede basis leggen voor de toekomst. Het kunstgras moet binnen afzienbare jaren vernieuwd worden, het dak van de kantine is aan renovatie toe. Komt bij dat de inkomsten zijn gedaald door het wegvallen van de BSO en ook de Ecotax van de overheid is afgeschaft. Hiervoor moeten we nieuwe inkomsten genereren. Elk dubbeltje moet worden omgekeerd. We moeten spaarzaam en waakzaam zijn.  Samen moeten we tot een beslissing komen op deze avond.rdquo;, aldus de preses.

De stemming over de contributieverhoging werd na een levendige discussie met de meeste stemmen aangenomen. Heikel punt was nog dat niet iedereen zich kon vinden in het feit dat kortingen op de contributie van bestuursleden en kaderleden in de meeste gevallen wordt afgeschaft. Binnen het bestuur zal worden gekeken naar een goed en eerlijk systeem in deze kwestie.

Ten aanzien van het alcoholbeleid "geen alcohol op de zaterdag" is destijds een hele bewuste beslissing genomen, liet Eddy Droste weten. Geluiden in de afgelopen tijd om hier wijzigingen in aan te brengen wilde het STEVO-bestuur daarom ook op de jaarvergadering graag voorleggen aan de leden. Twee voorstellen waren er. Of het alcohol beleid handhaven zoals dat bestaat, of als tweede voorstel na 12:00 uur enkel alcohol schenken aan 18+ bezoekers en kaderleden en niet aan jeugdleden. Het laatste voorstel werd na enig gediscussieer, waarin de voor en nadelen werden besproken, met de meeste stemmen aangenomen.

Een verklaring omtrent goed gedrag wordt voorlopig bij STEVO niet verplicht gesteld. ldquo;De sociale controle in Geesteren is groot, vandaarrdquo;, zei Eddy Droste

Secretaris Bert Maathuis had zijn jaarverslag danig ingekort ten opzichte van de voorgaande jaren. Vooral ook door de discussiepunten, die op de agenda stonden. De goede prestaties van STEVO 1 en STEVO 4 werden benoemd en ook zei hij dat STEVO het afgelopen jaar een pas op de plaats had gemaakt wat betreft investeringen. Een loods voor materiaalopslag en renovatie van de fietsenstalling waren de grotere kostenposten in het voorbijgaande jaar. STEVO nam bij de senioren met 9 elftallen deel aan de competitie,verder waren er twee zaalvoetbalteams en één dames zevental aktief. De aktiviteiten als het kruisjastoernooi, het darttoernooi, de midwinterpuzzeltocht, het zaalvoetbaltoernooi met de kerst en de Crowd-avond werden als geslaagd bestempeld.

De nieuwe penningmeester Leon Kroeze had zijn financieel jaarverslag keurig op orde. Wel moest hij de leden een klein verlies voorschotelen. ldquo;Aan de uitgaven kant moeten we voor de toekomst scherp zijn en aan de inkomsten kant proberen geld te genererenrdquo;, zei de penningmeester. Verheugd was hij wel dat de sponsoropbrengst opnieuw was gestegen, waarvoor Theo Haarhuis en Jan ter Wee een groot compliment kregen. Voor het nieuwe seizoen legde Leon Kroeze de leden wel een positieve begroting voor.

De kascommissie Leon Oosterik en Tim Steggink hadden de afgelopen week de boeken ingezien, en waren positief gestemd. Zij gingen dan ook akkoord met het financieel jaarverslag. John Nijhuis gaat Tim Steggink vervangen als kascommissielid.

De renteloze lening van de leden, betreffende de belastingboete,  is in 10 jaar afgelost door STEVO. Op de vergadering werden de laatste lotnummers die tot uitkering leiden bekend gemaakt.

Bij de bestuursverkiezing werden Rob Oude Breuil en Charel Nijhuis herkozen. Marcel Wildemors neemt binnenkort afscheid van het STEVO-bestuur. Marcel is het langst zittende bestuurslid bij STEVO. ldquo; Wat heb je veel betekend voor STEVO en taken op je genomen. Dank hiervoorrdquo;, zei Eddy Droste. STEVO heeft een beoogd opvolger die door Marcel wordt ingewerkt als deze zijn jawoord geeft. Van Marcel zal daarna op gepaste wijze afscheid worden genomen.

Bij de  Technische Commissie hebben Charel Nijhuis vanuit het bestuur, Clemens Wigger, Harry Ekkel en Henk Linneman de plaats ingenomen van Benny Wigger en Alex Oude Wesselink. Charel Nijhuis gaf op de vergadering een toelichting op de taken van de Technische Commissie.

De Anton Voorhuis-cup ging dit jaar naar Niek Korte van STEVO 4. Niek wist de bal 28 keer in het doel te schoppen. "Een hele prestatie", zo werd gememoreerd door de STEVO-voorzitter.

De trainers Jeroen Kiepman van STEVO 1, Gerard Kocks van STEVO 2 en Rutger Nijhuis van STEVO 3 werden alle succes toegewenst in dit nieuwe seizoen waarin de uitdagingen groot zijn.

Langs het hoogfveld van de Peuverweide worden nieuwe dug-outs geplaatst, die in de tribune verweven worden.

Het materialen gebruik bij de STEVO elftallen zal vanaf dit seizoen gezamenlijk gebeuren. " Samen besparen, samen gebruiken", aldus voorzitter Eddy Droste.

De winnaars van de STEVO EK-Poule kregen op de jaarvergadering hun prijzen uitgereikt door Tonnie Lohuis, die de organisatie hiervan op zich had genomen. In totaal deden zo´n 70 leden mee aan de poule. Winnaar van de EK-poule was Lars Busscher..

De Crowd actie bij STEVO heeft een mindere opbrengst laten zien dan in het jaar daarvoor. De Crowd-commissie is bezig om de actie nieuw leven in te blazen en de opbrengst weer op het oude niveau terug te brengen.

Het plan om Sportplein Geesteren te realiseren op de plaats van het `Boonnbos`, in het kader van Mijn Dorp Geesteren in 2030 heeft alle aandacht. ldquo;Er is al veel over gezegd en er zal nog veel over vergaderd worden de komende tijdrdquo;, aldus STEVO-voorzitter Eddy Droste aan het eind van de vergadering. Hierna sloot hij de bijeenkomst af met de woorden dat STEVO de mooiste vereniging van Nederland is.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

maandag 29 april

15.3°

Ochtend 10.2°
Avond 16.6°
Nacht 13.6°
Min. 7.2°
Max. 17.8°

Zon op: 04:05 uur
Zon onder: 18:55 uur

Meer weer

Gebruikerslogin