STEVO A1 verslaat TVC ’28 A1 met 0-1 voor de beker

27-08-2016 om 02:00 uur

STEVO A1 heeft zaterdagmiddag een goede prestatie geleverd door TVC rsquo;28 A1 in Tubbergen met 0-1 te verslaan in het bekertoernooi. STEVO dat komend seizoen in de hoofdklasse uitkomt had de derde divisionist TVC vooral in de tweede helft op een grotere nederlaag kunnen trakteren. Doordat STEVO de kansen niet afmaakte was TVC in de slotfase en blessuretijd nog bijna op gelijke hoogte gekomen. De bal op de lat van het doel van het doel van Luuk Oude Lansink en de redding op de lijn van Stan Nijhuis voorkwamen onheil.

In de eerste helft had TVC in de beginfase de beste kansen. Tot twee keer toe binnen vijf seconden lukte het de Tubbergenaren niet de bal in het doel te krijgen. Mike Nijkamp van STEVO had even later pech dat zijn bal op de paal belandde van het doel van TVC. Ook Hugo Weerink verzuimde te scoren toen hij alleen op het doel afstevende van TVC. De bal van zijn voet ging volledig naast.

Wel zette Hugo STEVO in de 49e minuut van de tweede helft op 0-1.  Thijs Beernink had daarna de 0-2 op de voet, maar treuzelde te lang alleen voor de keeper. Ook een lobje over de keeper van TVC kreeg niet de juiste richting om de Tubbergenaren verder op afstand te zetten. Zo kon het gebeuren dat TVC in de slotfase bijna nog op gelijke hoogte kwam, zoals eerder verteld. Gelukkig bleef het bij de 0-1 en heeft STEVO ook zijn tweede bekerwedstrijd in winst weten om te zetten.

Bron: Stevo Voetbal