STEVO wint met 3-1 van PH Almelo.

27-08-2016 om 02:00 uur

STEVO heeft haar laatste bekertreffen tegen PH Almelo met 3-1 gewonnen. In een weinig verheffende wedstrijd was het PH die de eerste grote kans mistte in de 7e minuut. STEVO deed eerst van zich spreken in de 15e minuut toen Roy Wigger de keeper testte en die de bal alleen tot corner kon verwerken. Uit deze spelsituatie was Wilco Broekhuis succesvol met het hoofd en zette STEVO op een 1-0 voorsprong.

Even daarna was het al 2-0 toen Bas Paus na een goede pass verwoestend uithaalde en de keeper van PH kansloos liet, 2-0. Tot aan de rust gebeurde weinig meer en STEVO speelde vooral de laatste 10 minuten slordig.

In het begin van de tweede helft zette die slordigheid zich nog even voort. Kansen werden door STEVO vrij eenvoudig om zeep geholpen. Een schot van Thijs Nieuwmeijer op goal was het eerste grote wapenfeit in de 2e helft . De bal kon door de sluitpost van PH prima gekeerd worden. In de 73e minuut was er opnieuw een kansje voor Thijs Nieuwmeijer, maar ook nu ging de bal niet in het doel.

PH probeerde nog wel om de stand een ander aanzien te geven, maar dat lukte niet meer. STEVO lukte dat wel. Invaller Stan Nijhuis werd in de 16 meter onderuit gehaald en daarvoor hebben ze bij STEVO de penaltykiller Wilco Broekhuis voor in huis. Zonder problemen schoof Wilco de bal langs de keeper en daarmee werd de eindstand op 3-1 bepaald. Volgende week staat thuis de eerste competitiewedstrijd tegen Orion uit Nijmegen op het programma.