STEVO JO19 flitsend van start tegen FC Winterswijk (5-1)

03-09-2016 om 02:00 uur

STEVO JO19 is de competitie in de hoofdklasse flitsend van start gegaan. FC Winterswijk JO19 werd met 5-1 op de Peuverweide verslagen. Vooral in de eerste helft zagen we een goed spelend STEVO. Bij rust was de stand dan ook al 4-0. Overigens werd het treffen na 8 minuten stil gelegd toen de scheidsrechter niet verder kon wegens een blessure. Bennie Oosterik, ook aanwezig,  spoedde zich naar huis om zijn scheidsrechters tenue op te halen en de wedstrijd verder te leiden. Dat deed hij prima en zonder problemen.

Stefan Steggink wist al vrij vlot na de hervatting van het duel, op goed aangeven van Thijs Beernink, de 1-0 te maken. Vijf minuten later maakte Thijs Beernink zelf de 2-0 uit een mooie dieptepass. Mike Nijkamp en Hugo Weerink waren ook prima op dreef in de eerste helft. Een eerste combinatie tussen beide spelers werd net niet afgerond. Een paar minuten later was het wel raak. Mike Nijkamp legde met het hoofd de bal bij de eerste paal in het doel op aangeven van Hugo Weerink, 3-0.

Even leek het erop dat STEVO een ware show wilde opvoeren deze middag. Zover kwam het niet. Wel werd de stand voor rust verder uitgebouwd. Nadat de bal van Mike Nijkamp eerst nog op de paal belandde was het even later wel raak door Thijs Beernink, 4-0. De bal kreeg Thijs prima in de voeten gespeeld door Mike Nijkamp.

In de tweede helft was het allemaal wat minder met STEVO. FC Winterswijk voetbalde nu ook beter mee dan in de eerste helft. Uit een corner werd de stand verkleind tot 4-1. Keeper Luuk Oude Lansink, die weinig te doen had deze middag, liet de bal uit zijn handen glippen en dat buitenkansje werd goed afgestraft door Winterswijk. STEVO verzuimde zelf nadien om de kansen die er nog wel waren af te maken. Eerst op het einde van de wedstrijd kon Hugo Weerink in tweede instantie de stand naar 5-1 tillen. Al met al een prachtige start in de hoofdklasse van STEVO JO19.