Remon Kruiper geeft met drie goals visitekaartje af tegen MVV ’29 2

04-09-2016 om 02:00 uur

Met drie goals in de derby tegen MVV rsquo;29 2 gaf Remon Kruiper zondagmorgen duidelijk zijn vistekaartje af voor STEVO 2. Omdat MVV rsquo;29 niet verder kwam dan één goal werd de eindstand op 3-1 bepaald en is de start in de eerste klasse uitstekend voor de ploeg van trainer Gerard Kocks.

Vooral in de eerste helft speelde STEVO 2 goed en had MVV weinig in te brengen. Keeper Jelle Beernink beleefde een rustige eerste 45 minuten. Aan de andere kant moest de sluitpost van MVV de bal al in de 11e minuut uit zijn doel halen. Eerst nog stuitte de bal van het hoofd van Rik Stamsnieder, uit een voorzet van Erik Sonder, op de keeper van de Habrinkhoekers. In het vervolg wist Remon Kruiper met links de doelman alsnog te verrassen.

STEVO 2 bleef goed in de wedstrijd zitten en een snelle aanval bracht de bal vanaf rechts  opnieuw bij Remon Kruiper, die met zijn linkerbeen in de korte hoek, op de rand van de zestien meter, uitstekend afrondde, 2-0. STEVO zat op rozen en tot aan de rust bleef het duidelijk de betere ploeg.

In de tweede helft was STEVO 2 geen schim meer van de ploeg van de eerste helft. MVV rsquo;29 zat er beter op en voetbalde nu beduidend meer op de helft van STEVO. Dat resulteerde in kansjes en keeper Jelle Beernink moest enkele keren handelend optreden. Dat STEVO in de 73e minuut de 3-0 maakte uit een snelle counter was dan ook geruststellend want MVV leek zich tot dan zeker niet bij een nederlaag neer te leggen. Thomas Leus zette de bal vanaf links op maat voor en Remon Kruiper rondde in de verre hoek met het hoofd foutloos af, 3-0.

MVV deed gelijk wat terug, maar moest toezien dat hun goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Opgeven deden ze nog steeds niet de mannen uit Harbrinkhoek. De eretreffer die er toch nog kwam was op basis van de tweede helft zeker verdiend. Verder kwam MVV lsquo;29 niet en zodoende  is de start van STEVO 2 met de 3-1 overwinning een mooi begin naar een hopelijk succesvol seizoen.