STEVO verliest openingsduel met 0-1 van SV Orion.

04-09-2016 om 02:00 uur

STEVO heeft zondagmiddag op de Peuverweide het openingsduel in de eerste klasse met 0-1 verloren van SV Orion. Dat was toch een tegenvaller. Hoewel het niveau begrijpelijk hoger ligt in de eerste klasse dan vorig seizoen in de tweede klasse, heerste er toch een kleine kater bij de spelers en staf van STEVO na afloop. Een puntje tegen Orion, daar was toch wel op gerekend in de thuiswedstrijd.

De Nijmegenaren die vorig jaar een goed seizoen draaiden en promotie maar net mis liepen lieten zich vooral in het begin sterk zien. Al na luttele seconden stond de linkeraanvaller van Orion oog in oog met Roy Kreuwel, die maar ternauwernood kon redden. Rechter verdediger Marijn Hoek, overkomend van STEVO A1, was zijn man kwijt en maakte dus gelijk kennis met het voetbal van de grote mannen. Marijn werd door aanvoerder Roy Kreuwel verbaal tot de orde geroepen om messcherp te zijn. Natuurlijk mag je niet verwachten dat een zo jonge speler direct de pannen van het dak speelt, maar tijd voor medelijden is er niet als het echt om de punten gaat en dat liet Roy Kreuwel goed merken.

Het tempo in de wedstrijd lag lekker hoog in het begin en je had het gevoel dat het een mooie pot voetbal kon worden. De tweede mogelijkheid was ook voor Orion in de 16e minuut uit een scrimmage voor het doel van STEVO. De Nijmegenaren voetbalden wat makkelijker dan STEVO en er kwamen meer kansen. STEVO zelf kon nog weinig creëren.  De 1-0 in de 26e minuut voor Orion was eigenlijk een logisch gevolg van het spelbeeld.

Gek genoeg zette dit spelbeeld zich niet voort na de voorsprong van Orion. STEVO kreeg nu ook mogelijkheden. Niels Wigger kopte de bal achterwaarts voorbij de paal en Tom van Bentheim prikte de bal net naast uit een vrije trap van Maarten Gelhever. De ruststand van 0-1 gaf nog alle hoop voor STEVO om in de tweede helft de achterstand om te draaien.

De wil en de inzet bij het elftal van trainer Jeroen Kiepman was er ook wel, maar het geluk zat zeker niet mee. Ballen vielen bijna allemaal verkeerd , ook al door de harde wind. De voorwaartsen bij STEVO werden bovendien goed aan banden gelegd door de verdedigers van Orion. Invaller Tim Letteboer was bij STEVO nog het dichtst bij een doelpunt. Hij had de pech dat zijn bal op de paal belandde. Niels Wigger mistte even later een prima mogelijkheid met het hoofd na een omhaal van Tim Letteboer.

De Nijmegenaren kwamen door de drang naar voren van STEVO zelf gevaarlijk voor het doel van Roy Kreuwel bij uitvallen. Daarbij hadden ze in blessuretijd alle kans om de 2-0 te maken. Voor open doel ging de bal er wonderbaarlijk niet in. Zo bleef het bij de 0-1 nederlaag voor STEVO en moet het vrijdagavond al in Lichtenvoorde vol aan de bak om Longa rsquo;30 punten te ontfutselen. Longa heeft de punten zelf ook hard nodig door het 3-0 verlies tegen TVC rsquo;28. De verwachting is dan ook, dat het een levendig duel gaat worden dat om 20.00 uur begint.  
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

woensdag 15 mei

21.0°

Ochtend 16.6°
Avond 21.1°
Nacht 15.8°
Min. 13.8°
Max. 22.7°

Zon op: 03:36 uur
Zon onder: 19:22 uur

Meer weer

Gebruikerslogin