STEVO niet verder dan 0-0 tegen Longa ‘30, ondanks vele kansen.

09-09-2016 om 02:00 uur

Twee punten weggegeven zei oud-voorzitter Henk Martens na afloop van het duel STEVO tegen Longa rsquo;30 uit Lichtenvoorde. Daarmee sloeg hij de spijker precies op zijn kop. Dat ene punt na afloop hadden er drie moeten zijn voor STEVO.  Alhoewel STEVO in blessuretijd ook zomaar met lege handen had kunnen staan toen Longa nog tot twee keer toe de wedstrijd had kunnen beslissen.

De uiteindelijke 0-0 had eigenlijk een 1-3 of  misschien wel een 1-4 voor STEVO moeten zijn. Het elftal had de wedstrijd al vroegtijdig kunnen beslissen. Wat de voorwaartsen van trainer Jeroen Kiepman in de eerste helft aan doelrijpe kansen mistten was eigenlijk niet te bevatten. Hoewel de eerste 10 minuten nog gelijk opgingen had STEVO al in de 2e minuut op voorsprong moeten komen na een prima aanval over rechts waarbij Maarten Gelhever de bal perfect voorgaf aan Roy Wigger die de 1-0 had moeten maken. Direct daarna uit een corner rondde Ingmar Reinerink met het hoofd succesvol af, maar nu floot de leidsman af voor onduidelijke redenen. Longa had in de 4e minuut ook een kansje, waarbij de bal naast de paal ging.

Allengs in de wedstrijd nam STEVO het heft in handen en er kwamen meer goede kansen. Niels Wigger had pech met een prachtige vrije trap die door de doelman van Longa  tot hoekschop verwerkt werd. In de 20e minuut stond Roy Wigger oog in oog met de doelman van Longa. Roy wist de bal opnieuw niet voorbij de sluitpost te krijgen. Longa had nog een mogelijkheid bij een corner waarbij de te slappe kopbal een makkelijke prooi was voor Roy Kreuwel.

De Lichtenvoorders waren duidelijk niet van het kaliber SV Orion afgelopen zondag en het gevoel leefde dan ook bij de meegereisde supporters dat het goed moest komen deze avond voor STEVO. Tom van Bentheim en Roy Wigger kregen voor rust  beiden nog eens de ideale kans om STEVO op voorsprong te zetten. Het lukte jammer genoeg niet om de bal in het doel te schieten. Longa vlak voor de thee wel bijna uit de spaarzame kansen die ze hadden. Gelukkig haalde Bas Paus bij de corner van Longa de bal voor de lijn weg.

Ook na rust een spelbeeld waarbij STEVO de bepalende ploeg was. In de 48e minuut zette Roy Wigger vanaf rechts goed voor. De bal belandde net niet bij Niels Wigger, die helemaal vrij stond voor doel. Tom van Bentheim kreeg daarna opnieuw een dot van een kans op twee meter voor de goal. De keeper van Longa was wederom een sta in de weg.

Het gevoel bekroop je van als je de kansen zelf niet afmaakt dan kon de tegenstander dit wel eens doen. Een geschreven wet in het voetbal. Zover kwam het gelukkig niet, al had STEVO, zoals gezegd, in blessuretijd zomaar het deksel op de neus kunnen krijgen. Het bleef bij de 0-0 en dat ene punt.

De conclusie mag zijn, dat STEVO na twee wedstrijden niet hoeft te wanhopen dit jaar, alleen het geluk zit nog niet mee. De spitsen bij STEVO zijn nog zoekende, maar hebben de kwaliteiten om in het verdere verloop van de competitie het balletje wel de goede kant, lees in het doel te laten rollen. Dat moet dan volgende week maar gebeuren in de derby tegen TVC rsquo;28 op de Peuverweide. Ongetwijfeld zal deze wedstrijd veel toeschouwers naar Geesteren lokken. Er zal nog veel over gezegd en geschreven worden de komende week over deze derby. Wat nu al vast staat is dat het treffen om 14:00 uur begint.