STEVO 3 start sterk tegen NEO 3 met 0-1 overwinning

06-09-2016 om 02:00 uur

(Door STEVO 3) - 4 september, de start van het seizoen in categorie A waarin STEVO 3 uitkomt in de 3e klasse A. Na uitschakeling in de beker kon de focus gericht worden op de competitie. Locatie voor dit duel was Borne op de velden van NEO. Tijdens de warming-up viel het stukje beleving bij beide clubs al op. Waar STEVO de gebruikelijke oefeningen doorliep was het NEO die druppelend ten tonele verscheen.

De wedstrijd ging spectaculair van start. STEVO opende sterk door veelvuldig het vijandelijke doelgebied te bestormen. Kans na kans deed zich voor maar de bal kon het net niet vinden. Verkeerde keuzes werden gemaakt, waar de bal afgespeeld had moeten worden werd er zelf geschoten en vice versa. Dit leidde tot groot ongenoegen van begeleiding en spelers op de bank.

STEVO speelde verzorgd voetbal. Creëerde goede kansen echter was het wederom die welbekende eindpass die de gemoederen bezig hield. Een veldgoal zou een bekroning zijn voor het harde werk dat de eerste 45 minuten geleverd werd. Dit kwam er echter niet.
Nadat opnieuw een kans omzeep werd geholpen, waar gelukkig nog een corner uit ontstond, mocht Rik Kokhuis aanleggen. De man die al eerder bewees een goede assist op zijn schoen te hebben bracht Lars Platenkamp ndash; generaal van de luchtmacht ndash; in stelling die verwoestend binnen kopte, 0-1.

Door  voor menig regenbui geschuild te hebben in de dug-out was het geen straf om na 45 minuten de warme kleedcabines op te zoeken. Ook werd door enkelen de kantine aangedaan.  Waar bij de Plus voor een heel weeshuis brood gehaald kan worden, kreeg men in Borne een laf bruin bolletje met een half plakje kaas geserveerd. De uitbater werd vriendelijk bedankt en de tweede helft werd voortgezet.

In deze tweede helft hebben beide teams naar het schijnt, flink op hun donder gekregen. STEVO omdat het de kansen moest afmaken, NEO omdat het voetbalde als een gatenkaas. Waarschijnlijk heeft NEO beter geluisterd en de kansen voor deze ploeg deden zich dan ook aan. Keeper Beernink die de week ervoor benoemd werd tot beschermheer van gebied der strafschoppen liet van zich spreken door STEVO mede op de been te houden.

De aftrap van de competitie is een feit, de eerste drie punten ook. Zondag 11 september komen de plagnstekkers uit marke Deurningen op bezoek. De wedstrijd wordt niet op de reguliere tijd van 10:00 uur gespeeld maar zal om 11:45 uur zijn start vinden.