STEVO 1 pakt alle punten ondanks ‘off-day’

01-02-2016 om 12:36 uur

Het eerste elftal van STEVO kon gistermiddag in de thuiswedstrijd tegen KOSC uit Ootmarsum geen moment de favorietenrol als koploper waarmaken.

Weliswaar werd met 2-1 gewonnen, maar dat was ook wel zo’n beetje het enige positieve wat er over het spel van STEVO gezegd kan worden. De inzet en de wil was er wel, maar de vrije man werd vooral in de eerste helft nauwelijks gevonden. Zodoende kon KOSC, toch geen hoogvlieger in de tweede klasse, bij tijd en wijle gelijke tred houden met STEVO.

Veel kansen kregen de Ootmarsummers overigens niet in de wedstrijd en STEVO 1 had het geluk van de koploper mee op het kunstgrasveld van de Peuverweide. Waar iedereen zich na de 1-1 bij rust al een beetje verzoend had met 1 punt in dit duel, kwam vrij onverwacht in de tweede helft toch nog de 2-1 op de borden. KOSC had in de resterende tijd niet de macht om terug te komen van de achterstand. Zoals zo vaak dit seizoen bleven hierdoor de 3 punten gewoon weer in Geesteren, ondanks de ‘off-day’ van STEVO.

Doordat naaste belager BWO tegen Helios niet verder kwam dan een gelijkspel, is het verschil in punten met de Hengeloers inmiddels opgelopen tot 6. Ook PH Almelo staat op 6 punten van STEVO. Een klein beetje wordt bij STEVO nu toch al rekening gehouden met een mooi slot van dit seizoen, hoewel het nog te vroeg is om al te veel conclusies te trekken.

STEVO 1 had bijvoorbeeld te kampen met een blessure van steunpilaar achterin, Ingmar Reinerink, en dan was er nog de schorsing van spits Niels Wigger. Die tegenvallers kunnen ook een keer nadelig werken op het resultaat. Gelukkig was dat tegen KOSC nog niet het geval. Hun vervangers, de A-junioren Stefan Steggink en later Bas Paus, vervulden hun taak naar behoren en kunnen terugkijken op een prima duel.

In de beginfase van het treffen waren het de Ootmarsummers die de eerste kleine mogelijkheden kregen met schoten op het doel van Roy Kreuwel. Tom van Bentheim had in de 12e minuut pech dat hij de bal vanuit een vrije trap van Stijn Harmelink net naast kopte. Tot aan de 30e minuut was het spel van beide ploegen weinig verheffend en eerst toen veerde het kleumende publiek op bij de 1-0 van STEVO 1. Tom van Bentheim schoot vanaf 20 meter de bal prima langs de binnenkant van de paal in het doel.

Zo’n 9 minuten later was het weer gelijk toen Harm Bossink van KOSC goed weg draaide van Maarten Gelhever in het 16-metergebied. Roy Kreuwel stond aan de grond genageld en zag de bal laag over de grond in de verre hoek verdwijnen. KOSC werd toen ook wat brutaler en probeerde STEVO 1 onder druk te zetten in de laatste 6 minuten tot aan de rust. Echt groot gevaar wist het elftal van trainer Herman Hegeman niet te creëren. Roy Wigger was in de 44e minuut nog het meest gevaarlijk met een verwoestend schot op de goal van KOSC. De keeper wist ternauwernood de bal weg te stompen.

KOSC was in de beginfase van de tweede helft ook wat feller dan de Geesternaren. Maar ook nu wisten ze niet voor echt grote paniek te zorgen bij de thuisploeg. STEVO 1 had vooral meer met zichzelf te doen dan met de tegenstander. Een slappe inzet van Roy Wigger bijvoorbeeld had eigenlijk een goal moeten zijn.

Bas Paus kwam halverwege de tweede helft in het veld voor Stefan Steggink en zijn eerste voorzet kwam precies op het hoofd van Thomas Steggink terecht. De bal ging via de lat over het doel van KOSC. Het geloof kwam toen een beetje terug in de ploeg van trainer/coach Alfred Nijhuis. Misschien zat er dan toch nog meer in het vat dan een gelijkspel.

En dat bleek ook. Thijs Nieuwmeijer zette zich achter een toegekende vrije trap schuin voor het doel van KOSC. De bal van zijn voet spatte via de lat het veld weer in. Tom van Bentheim was bij de les en wist in de rebound het leer achter de keeper van KOSC te koppen. Voor de Ootmarsumers een flinke tegenvaller, die waarschijnlijk al een beetje gerekend hadden met een puntje deze middag. STEVO 1 kon dit alles niet deren. De 2-1 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en ondanks het matige spel ging de thuisaanhang toch nog met tevreden gezichten richting de warme kantine of huiskachel.

Volgende week is het carnavalsweekeinde en komt STEVO 1 niet in actie.

Het bericht STEVO 1 pakt alle punten ondanks ‘off-day’ verscheen eerst op Tubbergen.