STEVO 1 wint met overmacht van Turkse Kracht

06-03-2016 om 18:15 uur

Het eerste elftal van STEVO behaalde vanmiddag in Deventer een dikverdiende 2-3 overwinning op Turkse Kracht. Die uitslag had eigenlijk hoger moeten uitvallen voor de Geesternaren. Wat vooral in de laatste 10 minuten aan kansen werd gemist door de ploeg van trainer Alfred Nijhuis is niet te vatten. Onnodig bracht STEVO 1 zichzelf daardoor nog in de problemen toen Turkse Kracht een vrije trap 2 minuten voor tijd doeltreffend afrondde. In de slotfase werd het toch nog even hectisch en dat was o zo onnodig voor STEVO 1.

STEVO 1 1 had vooral in de eerste helft weinig te duchten van Turkse Kracht. STEVO 1 speelde scherp en er waren direct al wat mogelijkheden. Bij Turkse Kracht storten geregeld spelers ter aarde in de hoop dat de goed leidende scheidsrechter Wiggers hierin intrapte en dat misschien wel voordeel hieruit te behalen viel. Wiggers trapte er dus niet in en STEVO 1 ging eigenlijk ook helemaal niet over de schreef, hoewel het thuispubliek en de leiding van Turkse Kracht hier geregeld anders over dachten.

STEVO 1 bleef haar eigen spelletje spelen zoals het dat de hele competitie al doet en het gaat uit van eigen krachten. Dat STEVO 1 op voorsprong kwam was eigenlijk ook niet verwonderlijk. Er waren al wat mogelijkheden geweest en het werd eens tijd om een kans te verzilveren. Dat gebeurde eerst uit een corner van Mark Voshaar. Wilco Broekhuis stond goed opgesteld en kopte steenhard de bal achter de sluitpost van Turkse kracht. Na de 1-0 voorsprong kreeg STEVO 1 met een tegenvaller te maken. Maarten Gelhever moest noodgedwongen met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger Thomas Steggink deed zich deze middag echter gelden en bleek achteraf goud waard voor STEVO 1 met twee treffers.

Turkse Kracht bood eerst vanaf het half  uur wat meer tegenstand, maar kansen schiep het zich eigenlijk niet tot aan de rust. STEVO 1 bleef simpel overeind en mocht zich alleen verwijten dat het geen twee of drie nul stond bij de theepauze.  Na de hervatting een spelbeeld waarbij STEVO 1 opnieuw de betere ploeg was en Turkse kracht met veel passie probeerde de koploper te bestrijden. Dat lukte toen keeper Roy Kreuwel zijn bal ongelukkig op het hoofd van een speler van Turkse Kracht zag terechtkomen. Het leer hobbelde zomaar het doel in de stand was weer in evenwicht 1-1.

Totaal onnodig op dat moment en het motiveerde de thuisploeg dat er misschien toch nog wel iets te halen viel deze middag. Gelukkig kwam STEVO 1 vrij vlot weer op voorsprong. Thomas Steggink wist de bal uit een voorzet prima op doel te koppen. De keeper van Turkse Kracht leek de bal vast te hebben maar blunderde en het leer verdween achter de doellijn 1-2. De voorsprong was verdiend op dat moment en dat er slechts één goal bijkwam in het resterende deel van de wedstrijd had STEVO 1 volledig aan zichzelft te wijten. Thomas Steggink, weer hij,  kopte bij de tweede paal  fraai binnen uit een vrije trap van Mark Voshaar.

Kans op kans kreeg STEVO 1 na de 1-3, maar blijkbaar is doelpunten maken toch moeilijker dan menigeen denkt. Bijna kreeg STEVO 1 voor de gemiste kansen nog het deksel op de neus. Uit een vrije trap maakte Turkse kracht vlak voor tijd de aansluitingstreffer 2-3 en dat inspireerde de thuisploeg in de slotminuten om alles te geven voor de gelijkmaker. Even liep het daardoor toch nog dun door de broek bij alles wat STEVO 1 was in Deventer. Het verlossende eindsignaal van scheidsrechter Wiggers werd dan ook met veel gejuich begroet.

Eind goed al goed. STEVO 1 is en blijft door het resultaat de gedoodverfde kandidaat voor de titel en het lijkt er meer en meer op dat niemand in staat is deze ploeg te stoppen. Volgende week komt Wijhe naar de Peuverweide.

Het bericht STEVO 1 wint met overmacht van Turkse Kracht verscheen eerst op Tubbergen.