STEVO 1 dendert door richting de kampioenstitel

13-03-2016 om 17:08 uur

Het eerste elftal van STEVO blijft aan de winnende hand. Nu moest de nummer laatst op de ranglijst, Wijhe’92, het onderspit delven. Het werd 2-0 voor het Geesterense team.

STEVO 1 verzuimde vanmiddag om vroegtijdig afstand te nemen van Wijhe, waardoor het in een fase in de tweede helft bij de stand 1-0 zichzelf onnodig moeilijk maakte. Niet dat Wijhe tot echt grote kansen kwam, maar goed gerust was het vele publiek langs de kant er ook niet op. De bal zal maar een keer verkeerd vallen… Dat gebeurde gelukkig niet. Alhoewel, bij de stand van 2-0 kreeg Wijhe in de 91e minuut een dot van een kans om te scoren.

STEVO 1 had in de eerste helft niet veel te duchten van Wijhe. De thuisploeg ging nadrukkelijk op jacht naar een vroeg doelpunt. Al in de eerste minuut, uit een corner, moest de keeper van Wijhe veel van zichzelf vragen om de Geesternaren het scoren te beletten. Ook hierna had de thuisploeg wat mogelijkheden. Vooreerst kreeg STEVO 1, ondanks deze kansen, de bal nog niet tussen de palen.

Wijhe had haar eerste wapenfeit pas in de 26e minuut uit een vrije trap. Zo’n 5 minuten daarna was het eindelijk raak voor STEVO 1. Ingmar Reinerink kopte de bal uit een corner van Mark Voshaar achter de doelman van Wijhe. De rood-gelen hadden hierna de touwtjes strak in handen en eerst op slag van rust kwam het bijna in de problemen toen Wijhe de bal maar net langs het doel van Roy Kreuwel schoot. De beide ploegen zochten met een 1-0 voorsprong van STEVO 1 de kleedkamer op.

In de tweede helft beet Wijhe wat meer van zich af. Toch was het STEVO 1 dat de kansen creëerde waarbij Tom van Bentheim in de 53e minuut alle pech had dat zijn bal op de lat belandde. Enkele slappe rollertjes van Thijs Nieuwmeijer en Roy Wigger op het Wijhe doel hadden een beter lot verdiend.

Omdat STEVO haar voorsprong maar niet uitbreidde bleef het geloof bij de Wijhenaren in een goed resultaat aanwezig. Gelukkig had Niels Wigger op tijd door dat een nog een STEVO-goal aan alle onzekerheid een einde kon maken. In de 77e minuut speelde hij zich goed vrij in de zestien meter en heel bekeken liet hij de keeper van Wijhe in de verre hoek kansloos. Geruststellend die 2-0 voorsprong voor STEVO 1 en met een beetje meer geluk had er nog wel een doelpunt meer ingezeten.

Het verzet van Wijhe werd minder en minder, al had het in de 91e minuut nog alle kans om iets terug te doen. De STEVO-verdedigers en keeper stonden echter juist geposteerd en het was Wijhe binnen 5 seconden tot 3 keer toen niet gegund een doelpuntje mee te pikken.

De 2-0 was alweer de 15e overwinning in 18 wedstrijden. Slechts 1 nederlaag leed het elftal van trainer/coach Alfred Nijhuis tot nog toe. Volgende week speelt STEVO 1 in Hengelo de topper tegen BWO. De vraag is of de Hengeloërs het team uit Geesteren kunnen afstoppen. Vast staat wel dat BWO alles, maar dan ook alles uit de kast zal moeten halen om STEVO 1 naar een nederlaag te spelen. Mochten de Geesterse mannen winnen in Hengelo, dan is BWO zo goed als zeker uitgeschakeld voor de titel. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op het sportcomplex De Noork.

Het bericht STEVO 1 dendert door richting de kampioenstitel verscheen eerst op Tubbergen.