THAG judoka’s halen Zweedse krant

08-05-2016 om 16:35 uur

Judovereniging THAG is woensdag met acht judoka’s en 2 begeleiders afgereisd naar Zweden om daar deel te nemen aan de Zweedse Open kampioenschappen (Budo Nord Cup) in Lund, vlakbij Malmö. Donderdag vonden de kampioenschappen plaats voor de -15 en -18 jaar. Door de opmerkelijke resultaten, Matthijs Woolderink en Carmen Dijkstra eerste en Tess Krisman tweede, werd leraar en coach Joep Ritzen geïnterviewd door de Zweedse krant en kwam hij groot op de sportpagina met interview en foto. Dat geeft ook weer dat de wedstrijdselectie van Judovereniging THAG groeit in de breedte, maar ook qua niveau. Het harde werken van de vereniging, de judoka’s, maar bovenal van de wedstrijdleraren Joep Ritzen, Roy Wesselink en Max Ritzen wordt beloond.
Vrijdag nam de gehele selectie deel aan de stage, waar ze les kregen van tien verschillende leraren o.a. uit Brazilië, Senegal, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, België en Zweden. Ruim 400 judoka’s stonden op de mat en staken enorm veel op van de verschillende leraren. Naast de trainingen verkenden de judoka’s ook de omgeving en oefenden ze hun krachten in een klimpark.
Zaterdags vond er naast de trainingen voor de -15 en -18 jaar, met nog een speciale training voor de dames, de Budo Nord Kids cup plaats. Dit toernooi is voor judoka’s -13 jaar en de resultaten bleven ook deze dag niet uit: Marijn Siebert eindigde als derde, Jarno Bronsvoord als tweede en Dennis Dijkstra pakte het goud.
Na de trainingen van zondag aanvaarden de judoka’s weer de terugreis met in hun bagage 6 prijzen. Dit had van tevoren niemand durven te voorspellen.

Het weer

maandag 13 mei

24.9°

Ochtend 14.3°
Avond 20.9°
Nacht 16.6°
Min. 13.6°
Max. 25.8°

Zon op: 03:40 uur
Zon onder: 19:18 uur

Meer weer

Gebruikerslogin