Bram Tibbe schiet STEVO naar 2-1 overwinning

29-05-2022 om 00:00 uur

Matchwinner bij de wedstrijd tussen STEVO en SV Dalfsen zondagmiddag op de Peuverweide werd Bram Tibbe. In de 93e minuut worstelde hij zich puur op wilskracht langs zijn tegenstander en schoot de bal hard voor. De keeper van Dalfsen kreeg het leer niet onder controle en zag tot zijn eigen verbazing de bal in eigen doel gaan.
Op basis van de tweede helft en het harde werken daarin een verdiende 2-1 overwinning voor de ploeg van trainer Otto Krabbe.
Dat harde werken is ook wat de STEVO-supporters graag willen zien en onder applaus en luid gejuich zochten de leeg gespeelde spelers de kleedkamer op.
Otto Krabbe had zijn elftal al dan niet noodgedwongen op vele plaatsen gewijzigd tegen SV Dalfsen.
Met de nacompetitie in het vooruitzicht, waar lijfsbehoud in de eerste klasse het doel is, werden spelers met pijntjes gespaard en herstellen anderen nog van langdurige blessures.
Op 12 juni moet de selectie zoveel mogelijk weer compleet zijn om dan thuis in de eerste wedstrijd een eerste stap te zetten voor nog een jaar eerste klasse.
De elf die het tegen SV Dalfsen klaar speelden verdienen een groot compliment voor hun inzet. Voetbal hoeft niet altijd mooi te zijn om tot resultaat te komen.
Beide ploegen waren deze middag aan elkaar gewaagd en hogeschool voetbal was ver weg. Dalfsen was de gevaarlijkste ploeg in de eerste 30 minuten met wat kleine kansjes. STEVO liet zich nauwelijks zien voor het doel van Dalfsen.
Het tij keerde enigszins toen Joes Masselink de bal uit een vrije trap in het doel van Dalfsen zag verdwijnen. Het leek een houdbare bal voor de keeper maar onderweg vergat ook iedereen en alles al om het leer richting de goal te raken.
Daan Kottink had de kans vlak voor rust om STEVO op 2-0 te zetten, maar zijn schot smoorde op de keeper.
In het begin van de tweede helft wederom een spelbeeld van twee aan elkaar gewaagde ploegen.
Stijn Harmelink beging vervolgens een fout in de zestien door zijn tegenstander onderuit te halen en Dalfsen maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid om van elf meter op 1-1 te komen. STEVO kwam ondanks de tegenvaller wel meer en meer op toeren. De druk werd onder aanmoedigingen van de supporters langs de kant opgevoerd en er werden wat kansjes gecreëerd door met name Bram Tibbe.
Het was was dan ook mooi te zien dat zijn harde werken in blessuretijd werd beloond. Als gezegd worstelde hij zich langs zijn tegenstander en werd uiteindelijk de matchwinner.
Blije gezichten na afloop bij spelers en supporters van STEVO na een seizoen wat als een nachtkaars leek uit te gaan. Nu is er gewerkt aan zelfvertrouwen en als volgende week Tubantia in Hengelo ook nog een draai om de oren kan worden gegeven, dan gaat de selectie toch met een goed gevoel de nacompetitie in.