Carmen Dijkstra derde bij NK -18 jaar

10-03-2018 om 23:18 uur

Carmen Dijkstra is derde geworden op de Nederlandse Kampioenschappen -18 jaar. Deze kampioenschappen werden vandaag gehouden in Tilburg en Carmen had een geen gemakkelijke loting. 
Na een vrijloting trof ze Leena van den Bos van Judo Dedemsvaart uit Noord-Nederland. Deze partij won ze met een vol punt. De volgende partij was tegen Jilke Ripping van Top Judo Nijmegen (Midden-Nederland) en helaas verloor Carmen met een waza-ari. Dat geeft wel aan dat Carmen de hele wedstrijdtijd heeft uitgejudood. 
Door het verlies werd Carmen verwezen naar de verliezersronde, waar ze het op moest nemen tegen Yvette de Vos van Ben Rietdijk Sport (Noord-Holland). Carmen won met een vol punt. Ook de volgende partij tegen Marit Visschers van judovereniging Haragei (Zuid-Nederland) werd gewonnen met een vol punt. Dat betekende dat Carmen mocht gaan judoën om het brons. Ze moest het opnemen tegen Fleur Teerd van Mahorakan (Zuid-Nederland). Met een vol punt sloot zij het kampioenschap af en mocht daarna de bronzen medaille in ontvangst nemen. Een geweldig resultaat waar maanden trainingsarbeid aan vooraf zijn gegaan.
Tevens een unieke prestatie om dit jaar tijdens alle vier de meetmomenten een medaille te behalen. Door deze prestaties mag Carmen deelnemen namens de Judo Bond aan enkele Europese toernooien.

Carmen is tevens de eerste judoka van Judovereniging THAG die een medaille tijdens het NK -18 jaar heeft gescoord. 

Het weer

vrijdag 29 maart

11.2°

Ochtend 8.1°
Avond 11.0°
Nacht 8.0°
Min. 7.0°
Max. 12.3°

Zon op: 05:13 uur
Zon onder: 18:01 uur

Meer weer

Gebruikerslogin