DZC '68 is STEVO thuis  met 2-3 de baas.

04-11-2023 om 00:00 uur

STEVO van trainer Michiel Mensink zit in de hoek waar de klappen vallen. Ook DZC '68 uit Doetinchem trok met 2-3 aan het langste eind na 90 minuten strijd, zaterdagavond op de Peuverweide.
Het was alweer de derde nederlaag in vijf wedstrijden voor STEVO en hiermee bivakkeert het in de onderste regionen van de eerste klasse. Hulzense Boys en Dalfsen hebben één punt minder dan STEVO. RKZVC heeft een minder doelsaldo maar staat in punten, 4, gelijk.
Volgende week zaterdag speelt STEVO het kelderduel uit tegen Hulzense Boys.
Om aansluiting te houden met de middenmoot mogen hier geen punten verspeeld worden.
Tegen DZC liep STEVO steeds in het open mes. De snelle omschakeling werd de ploeg telkens fataal. De verdediging van STEVO had dan niet de juiste middelen om de snelle voorwaartsen van de Doetinchemmers af te stoppen.
DZC trok in de beginfase ook al snel van leer. STEVO had daar moeite mee en kwam niet in het spel. Dat lukte eerst na ongeveer 20 minuten.
Toen stond DZC al op 0-1. In de 7e minuut was het raak en werd het felle begin beloond. DZC had daarna nog meer goede mogelijkheden, maar keeper Bas Beernink was een betrouwbare sluitpost.
Op slag van rust was het dan raak voor STEVO. Joes Masselink legde de bal uit een vrije trap op het hoofd van de lange Thomas Steggink en hij kopte bij de tweede paal de bal in het doel.
Een prima opsteker en het gaf de ploeg vertrouwen voor de tweede helft waarin het goed van start ging.
Joes Masselink met een mooie actie, had pech dat de bal vanaf zijn voet net naast het doel ging. STEVO leek DZC bij de strot te hebben, maar schijn bedriegt. De Doetinchemmers schakelden pijlsnel om wanneer de aanval van STEVO werd onderbroken. En de beloning hiervoor bleef niet uit. Tot twee keer toe in een kort tijdsbestek was het raak en liep STEVO achter de feiten aan; 1-3.
Van alles werd nog uit de kast gehaald door trainer Michiel Mensink om resultaat te halen en toen opnieuw Thomas Steggink uit een voorzet van Stan Kraaijvanger de aansluitingstreffer binnen kopte leefde er weer hoop bij de spelers en supporters. Uiteindelijk kwam het niet zover.
Jan Wesselink teste de keeper nog wel een keer vanuit een vrije trap, maar ook DZC liet zich nog een keer gelden en daarbij moest Bas Beernink handelend optreden.
In de 2-3 voorsprong van DZC kwam geen verandering meer en likte STEVO uiteindelijk de wonden na 90 minuten.
Als eerder gezegd moet STEVO beslist volgende week de Hulzense Boys naar een nederlaag spelen en an ziet de wereld er al weer heel anders uit.
Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Hulsen.
Op de video de gevaarlijke vrije trap van Jan Wesselink.

DZC '68 is STEVO thuis met 2-3 de baas

Bron: Stevo Voetbal