Fikse afstraffing voor STEVO JO19-1. 1-5 nederlaag tegen Zutphen

17-02-2018 om 01:00 uur

Het STEVO JO1-1 elftal van trainer Alfons Kruiper leed zaterdagmiddag op het kunstgras van de Peuverweide een pijnlijke 1-5 nederlaag tegen FC Zutphen JO19-1. Het gemis van Hugo Weerink, overgeheveld naar STEVO 1 en Jan Wesselink, op reis in het buitenland, woog zwaar deze middag. Bepalende spelers deze twee bij STEVO en dat was goed te merken.
Tegen het technisch zeer begaafde elftal van Zutphen, werd het hard werkende STEVO bij tijd en wijle van het kastje naar de muur gespeeld. Vooral in het eerste half uur was het eenrichtingsverkeer op het doel van STEVO.
STEVO mocht nog wel de eerste corner van de wedstrijd nemen, maar daarna was het ook gauw gebeurd met de goede bedoelingen. In een hoog tempo probeerde Zutphen STEVO onder druk te zetten en dat lukte goed. De elf van STEVO hadden de handen vol aan de gasten en kwamen zelf zelden aan een goed opgezette aanval toe.

In de twaalfde minuut was het al raak voor Zutphen. Van 25 meter werd Luuk Oude Lansink verrast met een lage schuiver net langs de paal in het doel. De logische 2-0 liet niet lang daarna op zich wachten en STEVO kon vooreerst alleen maar proberen de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Na het half uur kwam STEVO beter in de wedstrijd en kreeg ook drie goede kansen nog voor rust. Eerst Thijs Beernink, die zijn lob over de keeper ook over het doel zag gaan. En daarna had Jard Kuipers geen geluk met zijn lob over de uitkomende keeper van Zutphen. De bal van Jard ging net langs de verkeerde kant van de paal. Alfons kruiper bracht voor de thee nog Jelle Linneman in het veld en die ging al snel alleen op het doel van Zutphen af, maar zag jammer genoeg zijn bal stranden in de handen van de keeper. Drie prima kansen dus waarvan er tenminste eacute;eacute;n het doel had moeten treffen. In de 0-2 voorsprong voor Zutphen kwam tot aan de rust vooralsnog geen wijziging.

STEVO kwam na de pauze goed uit de startblokken. Al in de 46e minuut kopte Thijs Beernink uit een corner van Mike Nijkamp schitterend de 1-2 aansluitingstreffer binnen. De hosanna stemming was echter van korte duur, omdat Zutphen bijna vanaf de aftrap de 1-3 al weer achter keeper Luuk Oude Lansink schoot.

Er knapte hierna duidelijk wat bij de elf van STEVO en alle goede bedoelingen ten spijt, de wedstrijd was gespeeld. Dat de 1-4 en ook nog de 1-5 vielen was eigenlijk niet meer dan logisch. Het betere Zutphen verdiende de winst ook zeer en komt op twee punten van lijstaanvoerder STEVO, dat nu ook SDC rsquo;12 uit Denekamp naast zich moet dulden.

Bron: Stevo Voetbal