Gehavend STEVO legt TVC ’28 met 0-3 over de knie

20-01-2019 om 00:00 uur

Het venijn zat hem duidelijk in de staart bij de matige en soms te harde derby tussen TVC ’28 en STEVO zondagmiddag in Tubbergen voor veel publiek. In de laatste 20 minuten wist STEVO toch nog drie keer het net te vinden, daar waar het lange tijd het er op leek dat de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 zou eindigen. Met de 0-3 overwinning zet STEVO de goede reeks voort van voor de winterstop en is TVC door de nederlaag dieper in de zorgen gedrukt.

STEVO kwam ondanks de drie punten wel gehavend uit de strijd, door het uitvallen van Hugo Weerink, Hans Brunninkhuis en Erik Sonder met vervelende blessures. Het was een fikse aderlating in de derby voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis met de tweede helft nog voor de boeg, maar het moet gezegd worden dat de vervangers Justin Oude Booijnk, Remon Kruiper en Daan Kottink zich prima staande hielden in dit voetbalgeweld en hun taken naar behoren uitvoerden.

Als gezegd was de derby technisch niet van een al te hoog niveau, maar de spanning vergoedde veel zo niet alles. Al weken is er in beide kampen toegeleefd naar de derby der derby’s. Zondagmiddag was het eindelijk zover en vanuit Geesteren vertrok een lang lint supporters op de fiets naar sportpark De Groate Moat in Tubbergen om hun STEVO te ondersteunen. Het vele publiek trotseerde maar wat graag de kou om de derby met eigen ogen te aanschouwen. Het was jammer dat beide ploegen deze middag niet hun normale niveau haalden. Het krachtsverschil was minimaal en kansen voor STEVO en TVC waren op één hand te tellen in de eerste helft. Het vele oponthoud door overtredingen, soms veel te hard van beide kanten, irriteerde het kou kleumende publiek ook nog eens mateloos.

Na een 0-0 ruststand was het TVC in het begin van de tweede helft dat iets meer van het spel had, maar al vrij snel hield STEVO weer gelijke tred. Kansen bleven schaars aan beide kanten en de eerste goal van de wedstrijd, voor STEVO, viel uit een dode spelsituatie. Stijn Harmelink zette zich bij een corner achter de bal en bij de tweede paal gaf Niels Wigger het allerlaatste zetje over de doellijn. Met de voorsprong voor STEVO was de wedstrijd dan eindelijk opengebroken en wie dacht dat TVC nu alle registers zou open trekken om de stand in evenwicht te brengen kwam bedrogen uit. STEVO leek nu bevrijd en niet lang na de 0-1 was er al de 0-2. Weer uit een corner van Stijn Harmelink, die nu Justin Oude Booijink de beslissende tik tegen de bal zag geven in het doel.

STEVO zat op rozen en TVC was totaal van de kaart. De ruimtes die TVC nu ook nog eens weggaf achterin was koren op de molen voor de rappe Roy Wigger. Op de middenlijn kreeg hij de bal aangespeeld en hij liep iedereen en alles eruit en gaf ook de keeper van TVC met een bekeken bal het nakijken. Alles wat Geesteren was in Tubbergen maakte vreugdedansen, want dit kon niet meer mis met nog een paar minuten op de klok.

Een prachtig resultaat de 0-3 voor het elftal van trainer Geert Veldhuis en assistent Alfons Kruiper, dat met 25 punten Rohda Raalte voorbijstreefde op de ranglijst. Met een derde plek en twee punten achterstand op de koploper SC Bemmel speelt STEVO volgende week zondag de uitwedstrijd tegen VV Heino, altijd moeilijk maar niet onoverkomelijk om ook hier een resultaat weg te halen. Eerst maar eens genieten van deze mooie overwinning.