Judoka Dennis Dijkstra behaalt bruine band

10-02-2018 om 23:43 uur

Als judoka’s starten met judo, krijgen ze de witte band. Daarna krijgen ze de mogelijkheid om tweemaal per jaar een bandexamen af te leggen. In het begin gaat de judoka met slipjes vooruit. Op de witte band komen dan achtereenvolgens een gele, oranje, groene, blauwe en bruine slip. Vervolgens gaat de judoka op voor de gele band, volgen weer de slippen en daarna oranje band. Vanaf je twaalfde jaar wordt er niet meer met slippen gewerkt, maar alleen met hele banden in de volgorde van groen, blauw en bruin.

 Zo leidt Judovereniging THAG al jaren judoka’s op tot en met de bruine band. De leraren nemen de examens af op alle locaties en voordat een judoka de bruine band kan behalen is hij of zij al gauw een 14 à 15 jaar. Veel judoka’s zijn dan al van tevoren afgehaakt, het is dan ook een knappe prestatie als je je de bruine band behaalt. Dat overkwam Dennis Dijkstra, die afgelopen week examen deed bij zijn leraar Joep Ritzen. Voor bruine band dien je 31 worpen en 20 kanteltechnieken te laten zien. Dennis voldeed hier ruimschoots aan en liet een prachtig examen zien. Dat deed hij samen met zijn broertje Ramon. Vol trots ontving hij na afloop de bruine band uit handen van zijn leraar Joep.

De ultieme droom van bijna alle judoka’s is het behalen van de zwarte band. Als je bruine band hebt behaald bij de vereniging, mag je na twee jaar op voor de zwarte band. Dit examen kun je alleen afleggen bij de Judo Bond en je wordt dan beoordeeld door drie examinatoren. Dennis gaat de komende jaren zeer zeker oefenen voor de zwarte band. Dat hij voor dit examen opgaat, staat buiten kijf. Hij wil na tien jaar beoefenen van de judosport, de zwarte band behalen. De droom van Dennis nadat hij begon als zesjarige met een witte band, komt hiermee uit.

Het weer

vrijdag 19 april

9.0°

Ochtend 7.2°
Avond 7.3°
Nacht 6.0°
Min. 5.8°
Max. 10.4°

Zon op: 04:25 uur
Zon onder: 18:38 uur

Meer weer

Gebruikerslogin