Kater voor STEVO na 5-0 verlies tegen Orion

06-10-2019 om 00:00 uur

STEVO heeft zondagmiddag in Nijmegen een flinke kater overgehouden aan het duel tegen SV Orion. Na negentig minuten voetbal stond een 5-0 score op de borden in het voordeel van Orion en dat was na de grote nederlaag van vorige week tegen De Bataven een fikse tegenvaller. De beide nieuwkomers in de eerste klasse hebben vooral laten zien dat ze over veel voetbalvermogen beschikken en STEVO had het daar heel moeilijk mee. De wil en werklust is wel aanwezig bij de ploeg van trainer Geert Veldhuis, maar alle goede bedoelingen ten spijt, technisch kwam STEVO in beide wedstrijden gewoonweg tekort.

Het is nog vroeg in de competitie en er is nog geen man over boord, maar in de komende wedstrijden moeten toch punten aan het totaal van drie worden toegevoegd om niet de hele competitie achter de feiten aan te lopen.
Tegen Orion begon STEVO overigens goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut zette Niels Wigger zijn neef Roy Wigger vrij voor de keeper, het was een niet te missen kans en toch ging de bal niet tussen de palen. Het spel golfde op en neer in de beginfase, maar na het eerste kwartier kwam Orion steeds gevaarlijker door, in de 20e minuut gevolgd door een fantastische goal. Op twintig meter van het doel vloog de bal onhoudbaar in de kruising.
Na de 1-0 voorsprong kwam STEVO er eigenlijk niet meer aan te pas en negen minuten later was het al 2-0. De ploeg werd nu aan alle kanten voorbijgelopen en de stand had bij rust al hoger kunnen zijn dan de twee nul nu voor Orion.
STEVO kwam niet verkeerd uit de kleedkamer en zowaar was er druk op het doel van Orion. Niels Wigger zag zijn schot jammer genoeg in de handen van de keeper van Orion belanden. STEVO had nog meer mogelijkheden maar hier werd veel te slordig mee omgesprongen. Toen Orion ook nog de 3-0 maakte was het verzet definitief gebroken van STEVO en Orion was met 5-0 nog mild voor het elftal van Geert Veldhuis.
Veel tijd om over het verlies na te denken is er niet omdat volgende week zondag de derby tegen TVC ’28 op het programma staat. De technische staf is deze week aan zet om het geknakte vertrouwen bij de spelers op te krikken. Nagenoeg dezelfde ploeg baarde vorig seizoen opzien met vele mooie resultaten. Het kan niet zo zijn dat binnen een paar maanden de selectie het voetballen verleerd is. Daarom is zondag tegen TVC een mooie gelegenheid om voor de ommekeer te zorgen