Nacompetitie voor STEVO 2 na verlies tegen FC Winterswijk

31-05-2022 om 00:00 uur

Door trainer Richard de Boer

STEVO 2 pakt zijn laatste kans tegen Fc Winterswijk op rechtstreekse handhaving niet en zal ook na competitie moeten gaan spelen.

Eerst nog was er afgelopen donderdag Heino, waarvan nipt verloren werd met 1-0. Gisteren was Fc Winterswijk te sterk met 2-1.
STEVO had het de eerste 30 minuten zwaar tegen Winterswijk, veel beweging, positie wisselingen en energie. De enige kans voor STEVO kwam voort uit een corner waarbij Stef Paus net niet genoeg richting en kracht achter zijn kopbal kon krijgen. Winterswijk kwam in de 30e minuut op 1-0 uit een penalty, waarbij de scheidsrechter echt niet kon zien of de handsbal werd gemaakt door een speler van STEVO of Winterswijk. Na wat omzettingen kwam STEVO iets meer aan het voetballen, maar was in dat balbezit nog steeds erg onrustig. In de 40e minuut de 1-1, vanuit een goede individuele actie van Jelle Linneman kwam de bal bij Mike Voorhuis die dit buitenkansje wist te benutten.
1-1 ruststand dus…

Gijs Dierink, liesklachten, werd vervangen door Bram Paus. In de 2e helft al snel de 2-1 achterstand en daardoor moest STEVO weer in de achtervolging, maar was daarin niet bij machte om echt iets te creëren of te forceren. Winterswijk had het aan zichzelf en de wederom goed keepende Bas Beernink te danken dat de uitslag niet hoger uitviel. Ook met de lange bal en Stan Nijhuis erbij in de spits wist STEVO geen echte vuist te maken en kansen te creëren. Jan Hemmer was nog het meest dichtbij de gelijkmaker maar zijn inzet werd gestopt.

Hierdoor speelt STEVO 2 ook na competitie om degradatie te ontlopen. 3 finales die gewonnen moeten worden.