STEVO alleen koploper na 1-2 winst bij de Witkampers

30-04-2023 om 00:00 uur

STEVO heeft zondagmiddag in Laren ook de Witkampers aan de zegekar gebonden. Het werd 1-2 voor de ploeg van trainer Otto Krabbe en is nu alleen koploper.
Talrijke supporters uit Geesteren waren getuige van de dadendrang van STEVO. Goed was de wedstrijd niet van STEVO, maar wie maalt daar nog om, het gaat nu alleen om de punten.
Voor STEVO zijn er nog 3 finales te spelen. Dan ook weten we of STEVO zich volgend jaar weer eersteklasser mag noemen. STEVO heeft het in eigen hand nu de concurrentie Bon Boys en ook BWO zondagmiddag de punten hebben laten liggen. ATC '65 won vrijdagavond wel en staat op twee punten afstand.
De Hengeloers zijn de laatste tegenstander voor STEVO in deze competitie. Het zou zomaar voor beiden de kampioenswedstrijd kunnen zijn. Zover is het nog niet. Eerst nog moet STEVO de Tukkers uit Albergen verslaan en ook nog DTC '12 uit Denekamp.
Als gezegd was de wedstrijd tegen De Witkampers er één om snel te vergeten. Van goed voetbal was geen sprake, de beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en creëerden ook nog eens weinig kansen. Mick Velthuis had kleine mogelijkheden in de eerste helft. Luuk Oude Lansink moest zich aan de andere kant een keer tot het uiterste strekken om De Witkampers van scoren af te houden. Dat was het dan ook en met 0-0 werd de kleedkamer opgezocht.
Ook in de 2e helft een zelfde spelbeeld met weinig goed voetbal. Door een eigen goal van De Witkampers uit een corner kwam STEVO op een 0-1 voorsprong.
Het was zaak om deze score vast te houden, maar de thuisploeg ging opportunistisch voetballen en met een prima afstandschot wist het de 1-1 gelijkmaker op de borden te schieten.
Met nog 10 minuten op de klok wist STEVO er toch nog een eindsprint uit te persen. In een snelle omschakeling werd
Bram Tibbe op de middenlijn aangespeeld. Met alleen de keeper van De Witkampers voor zich maakte Bram geen fout en heel beheerst schoof hij de bal langs de doelman in de goal.
STEVO mocht de 1-2 voorsprong nu niet meer uit handen geven en de zenuwen gierden door de keel bij alles wat uit Geesteren kwam. Het verlossende eindsignaal van de scheids werd dan ook door de STEVO-aanhang met veel gejuich en vuurwerk begroet.
Het worden spannende weken voor STEVO en met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, De Tukkers en ATC '65, zal de Peuverweide ongetwijfeld volstromen.

Bron: Stevo Voetbal