STEVO behoudt koppositie na 2-1 winst op Lemelerveld

23-04-2023 om 00:00 uur

STEVO heeft ook tegen Lemelerveld de goede reeks voortgezet en behoudt daardoor de koppositie in de tweede klasse. Het werd op de Peuverweide 2-1 voor de ploeg van trainer Otto Krabbe.
Een zeer gehavend STEVO zondagmiddag, door een waslijst aan blessures.
Bijna een compleet elftal, 8 man, stonden langs de lijn om de verrichtingen van de elf die het moesten doen te aanschouwen. En dat deden ze met verve. Met een gezonde dosis werklust werd Lemelerveld op de knieën gedwongen. De gasten wisten het STEVO niet echt moeilijk te maken. Alleen bij de aansluitingstreffer op het eind was het nog even oppassen, maar Lemelerveld had niet meer de kracht om de gelijkmaker op de borden te schieten.
Het was Mick Velthuis die STEVO in de eerste helft op een 1-0 voorsprong zette, uit een goed opgezette aanval over links. Binnen de vijf meter wist Mick de bal via de grond binnen te koppen.
STEVO had ook na de voorsprong het meeste initiatief, zonder zelf tot goed voetbal te komen.
De 1-0 bleef tot aan de rust gehandhaafd.
Na de pauze ging STEVO op zoek naar een tweede doelpunt.
Nadat Lemelerveld een goal uit een vrije trap wegens buitenspel afgekeurd zag worden, was het gelegenheidsaanvaller Stijn Harmelink die met een droog schot de bal over de grond in de korte hoek binnenschoot. De wedstrijd lag na de 2-0 voorsprong voor STEVO tien minuten stil door een hamstring blessure bij de leidsman. Uiteindelijk kon de scheids het duel voortzetten waarin Lemelerveld uit een corner de aansluitingstreffer nog bewerkstelligde. Verder kwamen de gasten niet en mag STEVO met nog vier wedstrijden te gaan blijven geloven in een heel mooi slot van deze competitie. Volgende week is de uitwedstrijd tegen de Witkampers, die vechten voor lijfsbehoud.
De aanvang is om 14:00 uur in Laren.