STEVO beslist derby tegen Reutum met 2-1 in haar voordeel

02-04-2023 om 00:00 uur

Voor een talrijk publiek heeft STEVO de spannende derby zaterdagavond op de Peuverweide tegen Reutum met 2-1 gewonnen.
STEVO leek in de beginfase van de wedstrijd een makkelijke avond tegemoet te gaan, maar op inzet bood Reutum naarmate het duel vorderde goed tegenstand. Al in de 2e minuut strandde Roy Wigger op de keeper van Reutum.
STEVO wilde Reutum gelijk bij de strot pakken. De eerste gele kaart voor Reutum liet niet lang op zich wachten. Joes Masselink werd namelijk lelijk onderuitgehaald.
STEVO bleef de aanval zoeken en na vijf minuten was het wel raak. Daan Kottink vuurde een kanonskogel richting het doel van Reutum en de bal sloeg als een granaat binnen in de linkerbovenhoek.
Het STEVO publiek was in extase en niet veel later had Bram Tibbe bijna de tweede op zijn voet. Reutum bood naarmate het duel vorderde meer en meer tegenstand en ook voor het publiek werd het duel meer en meer aantrekkelijk.
Een buitenspelgoal van Reutum werd afgekeurd en drie corners op rij boden ook geen soelaas. STEVO kreeg aan de andere kant kansen via Joes Masselink en Bram Tibbe, maar het was uiteindelijk Gijs Lohuis die de bal vanaf twintig meter heel bekeken in de rechterbovenhoek van het doel van Reutum plaatste.
De 2-0 voorsprong smaakte naar meer, maar Reutum was niet van de wijs en bleef goed tegenstand bieden. Tot aan de rust bleef de twee nul op de borden staan, niet onverdiend op dat moment.
In de tweede helft kreeg STEVO al vroeg een tegenvaller te verwerken. Roy Wigger moest met een hamstringblessure blessure de wedstrijd staken en Hugo Weerink mocht zijn opwachting maken. Een ongelukkige handsbal van STEVO even daarna in de zestien meter leverde voor Reutum een strafschop op en dat buitenkansje lieten de gasten zich niet ontnemen. De bal werd binnengeschoten en Reutum rook bloed nu de aansluitingstreffer daar was. De kansen verhouding daarna was ongeveer in evenwicht, Reutum schoot op de paal en Bram Tibbe wist alleen voor de keeper geen doel te treffen. De derby bleef spannend tot de laatste seconde.
Het publiek vond het allemaal prachtig en de STEVO supporters toonden blijheid na het laatste fluitsignaal.
De 2-1 overwinning werd bij de after-party in de kantine groots gevierd.
STEVO blijft in de race voor de bovenste plaatsen. Donderdag 6 april wordt de tweede helft in Zutphen tegen AZC gespeeld. Het duel werd eerder gestaakt bij rust door een blessure van de scheidsrechter. STEVO verdedigd een 0-1 voorsprong. De aanvang is om 20.30 uur.