STEVO en RKZVC delen de punten

03-12-2023 om 00:00 uur

Een terechte 1-1 zondagmiddag op de Peuverweide tussen STEVO en RKZVC.
In een weinig hoogstaande wedstrijd wisten beide ploegen, in dit kelderduel in de eerste klasse, zich zelden kansen te scheppen. De 0-1 van RKZVC en de 1-1 gelijkmaker van STEVO waren eigenlijk de enigste wapenfeiten over 90 minuten.
Met dat ene punt schieten STEVO en de Gelderlanders weinig op. Het zal een hele tour worden voor STEVO en RKZVC om voor een ommekeer te zorgen in het verdere verloop in deze competitie.
STEVO begon met veel verdedigers aan de wedstrijd. En voorin met Thomas Steggink en Hugo Weerink wist het geen echte vuist te maken. De kansen waren schaars en de eerste die er was, was voor RKZVC.
Het was meteen raak ook in de 20e minuut. De RKZVC-er schoot de bal van net buiten de zestien, buiten het bereik van keeper Bas Beernink, langs de binnenkant van de paal in het doel.
STEVO deed wel snel wat terug. Binnen enkele minuten, uit een corner van Stijn Harmelink, wist Robbin Engbers de bal binnen te tikken. Na de 1-1 gebeurde weinig meer tot aan de rust.
En dat was ook het geval in de 2e helft, waar alleen de vele blessures in het veld opvielen. Beide ploegen wilden wel maar konden niet beter. Met Bram Tibbe en Joes Masselink in de aanval probeerde STEVO nog wel de bakens te verzetten.
Beide spelers lukte het niet meer om hun supporters te trakteren op een overwinning deze middag.
En ook RKZVC was niet bij machte de STEVO verdediging te verontrusten, waardoor de 1-1 uitslag een zeer terechte was na 90 minuten.
Volgende week zondagmiddag speelt STEVO opnieuw thuis en wel tegen FC Winterswijk, die hoger ingeschat moeten worden dan RKZVC.
Het is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Eerst op zaterdag 20 januari van het nieuwe jaar komt STEVO dan weer in actie. DOS '37 komt dan naar de Peuverweide.