STEVO gedoemd tot spelen van nacompetitie na verlies tegen Rohda

26-05-2022 om 00:00 uur

Na de 4-0 nederlaag zondagmiddag tegen kampioen Rohda Raalte is STEVO gedoemd tot het spelen van nacompetitie. Het gehavende elftal van Otto Krabbe had nog een minieme kans om de nacompetitie te ontlopen, maar tegen de Raaltenaren die slechts twee keer verloren in deze competitie leek winnen bij voorbaat al een kansloze missie. "Proberen om het achterin dicht te houden en hopen op een bevlieging voorin", zei Otto Krabbe voor de wedstrijd.
Na de één minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd voor STEVO 's overleden ere-voorzitter Herman Huis in ’t Veld, viel het plan van de trainer al vroeg in duigen. Toen Rohda al in de 12e minuut de score opende liep STEVO achter de feiten aan en kon het plan in de prullenbak. Rohda bleef na de voorsprong volop aanvallen en voor STEVO was het hoofdzakelijk tegenhouden. Even lukte dat nog, maar in de 18e minuut toen de stand naar 2-0 werd getild was het pleit eigenlijk al beslecht.
Het duurde daarna nog tot de 36e minuut voordat de 3-0 op de borden verscheen, tevens de ruststand. Voor Otto Krabbe het sein om in de rust het vizier al op de nacompetitie te richten en wisselde veelvuldig in de tweede helft. Rohda wist nog één keer het net te vinden van het doel van Luuk Oude Lansink en bepaalde de eindstand daarmee op 4-0.
Direct na het laatste fluitsignaal werd alles in gereedheid gebracht voor een mooi en verdiend kampioensfeest voor Rohda. De Raaltenaren komen volgend jaar uit in de hoofdklasse. Een doel wat al jaren wordt nagestreefd en nu werkelijkheid is geworden.
STEVO heeft heel andere zorgen. Nog twee wedstrijden voor STEVO in de competitie tegen SV Dalfsen en Tubantia voordat de nacompetitie op zondag 12 juni van start gaat. Waarschijnlijk is tweede klasser VV Union uit Nijmegen dan de tegenstander op de Peuverweide.
Het is te hopen dat dan ook de ziekenboeg bij STEVO is leeg gelopen en de trainer in zijn sterkst mogelijke opstelling kan aantreden. Dan ook is er een goede kans dat een verloren seizoen in de nacompetitie alsnog een happy eind krijgt.
We wensen alle betrokkenen bij STEVO 1 daartoe veel succes.

STEVO gedoemd tot spelen van nacompetitie na verlies tegen Rohda Raalte.