STEVO JO19-1 kegelt TVC JO19-1 uit het bekertoernooi

19-10-2019 om 00:00 uur

Op sportpark De Groate Moat in Tubbergen zorgde STEVO JO19-1 zaterdagmiddag voor een sensatie door derde divisionist TVC JO19-1 uit het KNVB bekertoernooi te kegelen.

Met een 1-2 nederlaag werden de Tubbergenaren in mineur achtergelaten. Voor naar schatting zo'n driehonderd toeschouwers maakten de hoogste jeugdelftallen van STEVO en TVC '28 er een aantrekkelijke duel van.

TVC liet technisch het betere voetbal zien, maar STEVO was telkens levensgevaarlijk op de counter en daar hadden de Tubbergenaren het heel moeilijk mee. STEVO liet uit deze counters nog al wat honderd procent kansen liggen. Aan de andere kant stond Bas Beernink bij STEVO als een vorst te keepen bij de aanvallen van TVC. Alles wat op zijn doel kwam, kwam in zijn handen. Gerust mag gezegd worden dat Bas Beernink een wereldpartij keepte en met de week laat dit talent zien wat hij in zijn mars heeft.

Op sportpark De Groate Moat in Tubbergen zorgde STEVO JO19-1 zaterdagmiddag voor een sensatie door derde divisionist TVC JO19-1 uit het KNVB bekertoernooi te kegelen.

Met een 1-2 nederlaag werden de Tubbergenaren in mineur achtergelaten. Voor naar schatting zo'n driehonderd toeschouwers maakten de hoogste jeugdelftallen van STEVO en TVC '28 er een aantrekkelijke duel van.
TVC liet technisch het betere voetbal zien, maar STEVO was telkens levensgevaarlijk op de counter en daar hadden de Tubbergenaren het heel moeilijk mee. STEVO liet uit deze counters nog al wat honderd procent kansen liggen. Aan de andere kant stond Bas Beernink bij STEVO als een vorst te keepen bij de aanvallen van TVC. Alles wat op zijn doel kwam, kwam in zijn handen. Gerust mag gezegd worden dat Bas Beernink een wereldpartij keepte en met de week meer laat dit talent zien wat hij in zijn mars heeft.
Ook de tien in het veld bij STEVO lieten tegen TVC zien een over mijn lijk mentaliteit te beschikken en in navolging van grote broer STEVO 1, afgelopen zondag tegen TVC, bleek dat met een juiste instelling veel bereikt kan worden.
STEVO JO19-1 kwam in de wedstrijd al vroeg op achterstand. In de 9e minuut was het al raak voor TVC.
Binnen het kwartier stond STEVO weer op gelijke hoogte. Bram Tibbe, wat een sprongkracht heeft die man, kopte STEVO naar 1-1 uit een corner van Joes Masselink. TVC was hierna lange tijd de bovenliggende partij.
Richting het einde van de eerste helft deed STEVO steeds beter mee. Gijs Lohuis, alleen op het doel van TVC af, schoot de bal net naast de paal in de 35e minuut. Mart Veldscholte verrastte daarna bijna de keeper van TVC met een lob. Wapenfeiten waar TVC toch van schrok.
TVC probeerde vooral voetballend door te komen, maar de aanvallen stranden steeds in schoonheid.
Na de thee een STEVO dat opnieuw prima de counter hanteerde. Mike Voorhuis was bijna succesvol met het hoofd uit een afgemeten voorzet van Gijs Lohuis en Mart Veldscholte miste een honderd procent kans op aangeven van Coen Haverkort.
Die goal kwam er uiteindelijk wel voor STEVO. TVC bleef het met eindeloos inpassen proberen, terwijl STEVO directer richting het doel ging. Na een soepel lopende aanval van STEVO was Mart Veldscholte de gevierde man. In de vijf meter schoot hij de bal in het dak van het doel van TVC. Een stunt hing in de lucht deze middag. TVC ging na de 1-2 achterstand verbeten op jacht naar de gelijkmaker, maar Bas Beernink gaf geen krimp in de goal. Wat de Tubbergenaren ook probeerden STEVO verdedigde met verve. De tijd werd ook nog eens de grote vijand van TVC. In de 94e minuut vond de leidsman van het duel welletjes en gingen de handen de lucht bij het vele publiek uit Geesteren, spelers en staf van STEVO. Een prachtige 1-2 overwinning in de beker op TVC JO19-1 en STEVO heeft laten zien dat met een sterk collectief en bij tijd en wijle ook nog goed voetbal veel bereikt kan worden.
Alle betrokkenen gefeliciteerd.
Volgende week zaterdag zijn alle ogen weer gericht op de competitie waarin Luctor et Emergo JO19-1 bestreden moet worden. Dan moet geprobeerd worden, als koploper in de hoofdklasse, om de ongeslagen status te handhaven.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

vrijdag 29 maart

11.7°

Ochtend 8.1°
Avond 11.0°
Nacht 8.0°
Min. 6.7°
Max. 12.6°

Zon op: 05:13 uur
Zon onder: 18:01 uur

Meer weer

Gebruikerslogin