STEVO kan tevreden zijn met 1 punt tegen NEO.

07-10-2023 om 00:00 uur

Vijfenzeventig minuten had STEVO zaterdagavond in Borne uitzicht op drie punten tegen NEO. De 0-1 voorsprong tot dat moment werd met verve verdedigd. Uiteindelijk wist NEO een gaatje te vinden in de laatste linie en schoot het de verdiende 1-1 gelijkmaker binnen.
In het laatste kwartier deden beide ploegen nog een uiterste poging om de wedstrijd te winnen, maar gescoord werd er niet meer. Wel was er nog veel tumult vlak voor tijd om een overtreding waarvan niet duidelijk was door wie die was begaan. Na lang overleg van scheidsrechter mevrouw Hoogendijk met de beide assistenten besloot de leidsvrouw om Maarten Gelhever en een speler van NEO naar de kleedkamer te sturen.
Volgens insiders was Maarten Gelhever geheel niet betrokken bij de actie en dit akkefietje zal nog wel een staartje krijgen. Dan de wedstrijd. Trainer Michiel Mensink van STEVO had een plan uitgedokterd hoe NEO te bespelen. Het accent werd daarbij op de verdediging gelegd.
De vaste basisspelers Roy Wigger, Hugo Weerink en Daan Kottink moesten hierdoor op de bank beginnen.
NEO zocht als verwacht vanaf het begin de aanval. STEVO hoopte in de omschakeling te kunnen toeslaan.
In het eerste kwartier kwam STEVO totaal niet in de buurt van het doel van NEO.
Toen eerst was er een uitval waarbij Mike Nijkamp opstoomde richting het doel van de thuisploeg en het was gelijk raak ook.
Op 30 meter van de goal haalde Mike de trekker over en de bal verdween uiterst secuur in de rechterbovenhoek.
NEO was even van de leg door de voorsprong van STEVO. Hoewel het de aanval bleef zoeken was dat niet echt overtuigend en STEVO hield vrij eenvoudig stand.
De tactiek van trainer Mensink klopte nog steeds en richting de thee had Bram Tibbe en Joes Masselink kleine mogelijkheden om de stand zelfs uit te breiden.
NEO kwam niet tot echte grote kansen en dan was er ook nog Bas Beernink die prima stond te keepen wanneer dat nodig was.
STEVO ging ongewijzigd de tweede helft in. Ook toen een spelbeeld waar NEO de aanval zocht en STEVO hoopte op een bevlieging van hun voorwaartsen.
Om moedeloos van te worden zo moet de gedachten bij de spelers van NEO zijn geweest. Het lukte maar niet om de verdediging van STEVO te verschalken.
Tot aan de 75e minuut, toen het dan toch mis ging. Op de rand van de zestien meter werd de bal op het doel van Bas Beernink geknald, die kansloos was.
NEO was in extase en het wilde meer. Michiel Mensink ging wisselen en Roy Wigger, Hugo Weerink en Daan Kottink maakten hun opwachting. STEVO kwam er weer vaker uit en de hoop was er om NEO stiekem een loer te draaien.
De wedstrijd werd harder en het eerder genoemde voorval van de rode kaarten zorgde er voor dat de wedstrijd uitdoofde als een nachtkaars.
STEVO mag heel tevreden zijn met dat ene punt. Titelkandidaat NEO was duidelijk in mineur.
STEVO staat voorlopig vierde op de ranglijst na twee wedstrijden, achter WHC, NEO en Winterswijk.
Volgende week zondag speelt STEVO thuis tegen het puntloze Grol. Aanvang 14.00 uur.

Bron: Stevo Voetbal