STEVO met 0-2 de baas over De Tukkers

11-09-2023 om 00:00 uur

De selectie van trainer Michiel Mensink heeft ook de tweede wedstrijd in het KNVB bekertoernooi gewonnen. Bij De Tukkers in Albergen werd het 0-2 op een snikheet sportpark Loarkamp.
Hoewel de krachtsverschillen dicht bij elkaar lagen mocht STEVO de meeste aanspraak maken op de winst, al dachten ze in Albergen daar anders over zo was te lezen op Twitter (X).
Met veel inzet gedurende 90 minuten kwamen de meeste aanvallende impulsen toch van STEVO. Al in de 4e minuut was het raak door Mike Nijkamp die op rechts goed aangespeeld werd. Schuin voor de goal schoot Mike de bal langs de keeper van De Tukkers. Nonchalance op het middenveld bij STEVO leidde even daarna bijna tot de gelijkmaker. Roy Wigger had pech dat de bal vanaf zijn voet, na een flitsende aanval via Mike Nijkamp, net geen doel trof.
De Tukkers had voor rust ook nog een goede mogelijkheid maar STEVO ging met een 0-1 voorsprong de rust in. Bewonderenswaardig was hoe beide elftallen met hun krachten smeten bij de tropische weersomstandigheden.
Na de thee hadden de Albergenaren nog twee mogelijkheden om keeper Bas Beernink te passeren. Dat lukte niet. STEVO wel. Mick Velthuis rondde goed af op een heel bekeken pass van Hugo Weerink. STEVO had daarna ook nog wat kleine mogelijkheden maar verzuimde om de trekker eerder over te halen. Wanneer de positie goed is moet de bal op goal. Het rondbreien voor de zestien leverde STEVO niks meer op. Uiteindelijk werd de 0-2 voorsprong prima vastgehouden en maakt STEVO zich op voor de laatste wedstrijd in de poule tegen Gramsbergen, zaterdag 16 september om 17:00 uur op de Peuverweide in Geesteren.