STEVO OP DE VALREEP NAAST DOS '37

20-01-2024 om 00:00 uur

Voor pakweg 300 toeschouwers speelde STEVO zaterdagavond op het kunstgrasveld van De Peuverweide met 1-1 gelijk in de derby tegen DOS '37.
Joes Masselink scoorde in blessuretijd uit een penalty, nadat Hugo Weerink onderuit was gehaald in het strafschopgebied.
Een terecht gelijkspel voor de ploeg van trainer Michiel Mensink. Hoewel DOS '37 misschien iets makkelijker voetbalde, was het toch vooral STEVO dat het meest het doel van de tegenstander bestookte.
Het euvel van doelpunten maken wreekte zich ook nu weer. In de eerste helft had STEVO zeker mogelijkheden om op voorsprong te komen. DOS wilde ook wel maar keeper Bas Beernink van STEVO hoefde maar weinig in actie te komen. Joes Masselink, Thomas Steggink en ook verdediger Jan Wesselink, uit een vrije trap, hadden het geluk niet aan STEVO zijde. Beide ploegen zochten met 0-0 de kleedkamer op na 45 minuten.
STEVO trok ook in de 2e helft fel van leer in de beginfase. En als zo vaak in het voetbal, wanneer jezelf niet scoort, dan valt de goal aan de andere kant.
In de omschakeling speelde DOS het goed uit en keeper Bas Beernink was kansloos in de 54e minuut.
STEVO nam nu wat meer risico na de achterstand en het kwam heel goed weg bij opnieuw een snelle uitval van DOS.
Bas Beernink voorkwam een zeker doelpunt bij deze actie.
De tijd leek tekort voor STEVO om de stand nog een ander aanzien te geven.
In blessuretijd kreeg het uiteindelijk dan toch nog wat het verdiende. Hugo Weerink, ouderwets op dreef na een mindere periode, werd onderuitgehaald gehaald binnen het strafschopgebied en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip.
Joes Masselink is een zekerheid bij dit soort buitenkansjes. De 1-1 in de extra tijd was terecht. STEVO schiet helaas niet veel op met dat ene punt, maar krikt wel het zelfvertrouwen op.
Komende zaterdag opnieuw een mooi affiche voor het elftal van Michiel Mensink. In Wierden moet dan SVZW bestreden worden. Om 14.45 uur is de aftrap.
Op de video scoort Joes Masselink uit de penalty.