STEVO op eigen terrein met 1-3 onderuit tegen Gramsbergen

17-09-2023 om 00:00 uur

Met trots werd zaterdagmiddag het nieuwe LED-scorebord bij STEVO in gebruik genomen in de bekerwedstrijd tegen Gramsbergen. Na negentig minuten voetbal was er een kleine teleurstelling, omdat de eindstand op het bord niet in het voordeel van STEVO sprak. Gramsbergen won op basis van de tweede helft niet onverdiend met 1-3 van STEVO. De mannen van trainer Michiel Mensink maakten in het tweede bedrijf een wat lusteloze indruk, terwijl Gramsbergen in die fase fris van de lever speelde en drie keer scoorde.
Bij rust was het nog 1-0 voor STEVO. Mick Velthuis kopte al vroeg in de wedstrijd goed binnen uit een afgemeten voorzet van Joes Masselink.
STEVO leek een een makkelijke avond tegemoet te gaan, maar de waarheid was anders, al had het wel pech dat een doelpunt van opnieuw Mick Velthuis werd afgekeurd wegens buitenspel.
Gramsbergen had ook pech met een bal op de paal. Een eerste waarschuwing voor STEVO dat Gramsbergen steeds beter in haar spel zag komen.
Flitsend kwamen de gasten uit de kleedkamer en in de 49e minuut was het al gelijk 1-1. Keeper Bas Beernink van STEVO werd door Gramsbergen veelvuldig aan het werk gezet en verrichte daarbij uitstekende reddingen.
Bas kon echter niet voorkomen dat de dadendrang van Gramsbergen tot nog twee treffers leidde en zodoende met 1-3 aan de leiding kwam.
STEVO oogde vermoeid en Gramsbergen hield het tempo er goed in. En toch had STEVO ook nog wel mogelijkheden om een doelpunt te maken, maar in de afwerking was het te slordig. Hugo Weerink bijvoorbeeld liet een honderd procent kans onbenut.
Het laatste wapenfeit kwam kort voor tijd van Gramsbergen door slordig balverlies bij STEVO. Gelukkig voor het elftal van trainer Michiel Mensink was Gramsbergen deze keer niet gelukkig in de afwerking. Wel haalde het de volle buit als gezegd niet onverdiend binnen na 90 minuten.
STEVO bekert ondanks het verlies tegen Gramsbergen wel door, door de winst eerder op Vroomshoopse Boys en De Tukkers.
Volgende week is de start van de competitie. STEVO is nog vrij geloot en speelt dan vriendschappelijk tegen Bon.Boys in Haaksbergen.
Zondag 1 oktober speelt STEVO haar eerste competitiewedstrijd dan thuis tegen SV Dalfsen. Aanvang 14:00 uur.

Bron: Stevo Voetbal