STEVO op eigen terrein onderuit tegen Achilles '12

20-11-2023 om 00:00 uur

STEVO op eigen terrein onderuit tegen Achilles '12.

Het is STEVO zondagmiddag in de thuiswedstrijd op de Peuverweide niet gelukt om Achilles '12 aan de zegekar te binden. Het werd een verdiende 1-2 voor de Hengeloers.
Bij rust leidde STEVO nog wel met 1-0 door een benutte strafschop van Joes Masselink, maar het had ook 1-2 of 1-3 kunnen zijn voor Achilles '12.
Door goed keeperswerk van Bas Beernink bleef STEVO op de been. Dat was ook een lange tijd in de tweede helft zo, maar uiteindelijk moest ook Bas Beernink capituleren toen uit een corner en scrimmage de bal over de doellijn werd geschoten.
Even daarvoor had Mike Nijkamp nog de twee nul op de voet. De bal uit een lob, over de verdediging en keeper, ging net naast de verkeerde kant van de paal van het doel van Achilles.
STEVO kon in het verdere verloop geen vuist meer maken en het was voetballen met de moed der wanhoop.
Achilles had vertrouwen dat er deze middag meer te halen viel dan een gelijkspel. Bas Beernink wist dat met uitstekend keeperswerk menigkeer nog te verhinderen, maar een goed gerichte kopbal uit een hoekschop was hem ook te machtig; 1-2.
Trainer Michiel Mensink probeerde met wissels nog wel verandering in de stand te brengen, maar STEVO bleef machteloos in de aanval en wist zich eigenlijk niet één kans meer te scheppen.
Het was voor STEVO de vijfde nederlaag in de eerste zeven wedstrijden. Een moeilijk seizoen ligt in het verschiet gezien de stand op de ranglijst.
De hoop is er bij STEVO dat de kansen zich in het verdere verloop van de competitie toch nog zullen keren.
Volgende week zaterdag 25 nov. gaat de reis naar Enschede. Om 14.45 uur wordt dan tegen Sparta gespeeld.