STEVO pakt gedeelde koppositie na 0-1 overwinning in en tegen Vorden.

16-04-2023 om 00:00 uur

STEVO heeft zondagmiddag na de 0-1 overwinning op Vorden de koppositie ingenomen in de tweede klasse. De eerste plaats moet wel gedeeld worden met Bon.Boys dat verrassend onderuit ging tegen Reutum. Ook ATC '65 en BWO lieten bovenin punten liggen en zodoende deed STEVO wel heel goede zaken tegen Vorden. De 0-1 overwinning kwam pas tot stand in de 85e minuut toen Bram Tibbe onderuit werd gehaald in de zestien meter. De matig leidende scheidsrechter wees onberispelijk naar de elf meter stip en Daan Kottink schoot de bal in de linkerhoek goed binnen. STEVO was maar wat blij met de overwinning in deze wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar kende. Een gelijkspel had de krachtsverschillen beter weergegeven. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder en kwalitatief was het maar heel matig wat op de mat werd gelegd.
In de eerste helft wist STEVO zich zelfs niet één uitgespeelde kans te creëren.
Vorden had twee mogelijkheden maar dat was het dan ook.
In de tweede helft werd volop strijd geleverd, tot goed voetbal kwam STEVO en Vorden zelden.
Het duel werd wel grimmiger, wat ook door de zwak leidende scheidsrechter in de hand werd gewerkt.
Mauro Plegt had voor STEVO nog de beste kans tot aan de toegekende strafschop. Jammer genoeg raakte Mauro de bal totaal verkeerd en ging deze ver naast het doel. Vorden kreeg enkele corners en een kans, maar ook hier ging de bal niet tussen de palen.
De wedstrijd leek meer en meer op een gelijkspel af te stevenen, totdat Bram Tibbe werd gevloerd in de zestien en Daan Kottink het buitenkansje van een toegekende penalty ten volle benutte.
In blessuretijd kreeg STEVO nog een goede kans op de twee nul toen Mike Voorhuis alleen op de keeper van Vorden afrende maar niet de genadeklap wist uit te delen.
Sepp Nijland schoot de bal vervolgens ook nog op de paal.
Aan de andere kant had STEVO over geluk niet te klagen toen Daan Kottink zijn hand beroerde met de bal in het strafschopgebied.
De scheidsrechter beoordeelde het voorval als arm langs het lichaam en alles wat Geesteren was in Vorden haalde opgelucht adem. De thuisploeg en haar aanhang zagen het totaal anders, maar de leidsman was onverbiddelijk.
Het waren de laatste wapenfeiten in het treffen. STEVO mag drie volle punten bijschrijven en is nu volop in de race voor de titel. Nog vijf wedstrijden te gaan. Volgende week spelen de mannen van trainer Otto Krabbe thuis tegen Lemelerveld. Mogen we op veel publiek rekenen? De aanvang is om 14:00 uur.