STEVO slechts één punt tegen SVZW .

27-01-2024 om 00:00 uur

Het venijn zat hem duidelijk in de staart zaterdagmiddag in Wierden, waar STEVO het opnam tegen SVZW, eindstand 2-2.
In blessuretijd werd één punt veilig gesteld door Daan Kottink, die uit een hoekschop van Joes Masselink raak kopte.
Even daarvoor in de 90e minuut had SVZW brutaal de leiding genomen, daar waar STEVO zelf allang op voorsprong had moeten staan. Met name in de eerste helft reeg STEVO de kansen aaneen, maar alleen Mick Velthuis wist het net te vinden.
In de eerste 5 minuten van het duel kreeg STEVO tot vier keer toe de mogelijkheid de score te openen.
SVZW voetbalde afwachtend en liet het initiatief aan STEVO. De ploeg van trainer Michiel Mensink ging daar goed mee om en draaide SVZW de duimschroeven flink aan.
Thomas Steggink, Roy Wigger en Mick Velthuis lieten jammer genoeg na om hun kansen in de beginfase in doelpunten om te zetten.
SVZW kreeg één goede kans, maar daar ging duidelijk hands aan vooraf wat de scheidsrechter wegwuifde.
STEVO was niet geïmponeerd door SVZW en een doelpunt moest toch een keer vallen. Mick Velthuis was uiteindelijk de gevierde man, nadat hij de bal over de keeper van De Zwaluwen binnenschoot.
De blijdschap over het doelpunt was van korte duur toen een aanval van SVZW over rechts, en de voorzet daaruit, door Gijs Lohuis in eigen doel werd getikt, 1-1. Een flinke domper maar STEVO was niet echt van de kaart. Tot aan de rust kreeg het nog een honderd procent kans. Mick Velthuis had de bal voor het intikken, echter schoot Mick de bal tegen de voeten van de keeper.
STEVO ging zeker met gemengde gevoelens de kleedkamer in door de vele gemiste kansen.
Na rust werd Mike Nijkamp ingebracht voor Hugo Weerink die vlak voor de thee een flinke tik op de ledematen kreeg.
STEVO begon ook in de 2e helft scherp en liet zich gelijk alweer voor het doel zien van SVZW. De wedstrijd ging naarmate de wedstrijd vorderde in de tweede helft meer gelijk op en STEVO moest nu ook terug. Bas Beernink stond echter zijn mannetje met flinke reddingen.
Op het eind van de wedstrijd liet STEVO zich weer gevaarlijk zien voor de goal van SVZW en dan met name uit enkele corners had er meer ingezeten.
Alles leek erop dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen. En dan gebeurt in de 90e minuut wat zo vaak gebeurt, als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel.
Met de 2-1 voorsprong van SVZW leek STEVO met een kater af te druipen naar Geesteren. De goden waren ons deze keer dan toch goed gezind toen Daan Kottink met het hoofd uit een hoekschop van Joes Masselink alsnog de dik verdiende 2-2 gelijkmaker binnenkopte.
Het ene punt werd bejubeld maar was een schrale troost, in een wedstrijd waar STEVO zichzelf tekort heeft gedaan deze middag.
Eerst woensdag 14 februari komt STEVO weer in actie. Dan staat het bekertreffen tegen Excelsior 31 op de rol in Rijssen. aanvang 20.00 uur.