Stevo in slotfase langs Lemelerveld

27-11-2022 om 00:00 uur

Stevo heeft de goede reeks van de laatste weken een goed vervolg gegeven in en tegen Lemelerveld, al ging het met de nodige moeite. Onder lastige omstandigheden duurde het tot de 88e minuut voordat de ban gebroken werd.

In een druilerig Lemelerveld op een moeilijk bespeelbaar veld werd het vooral een wedstrijd van veel strijd en weinig goed voetbal. Voetbaltechnisch gezien had Stevo de hele wedstrijd weliswaar een licht overwicht, maar heel veel goede kansen leverde dat niet op.

Stevo was in de eerste helft een aantal keer dichtbij een treffer uit spelhervattingen. En een vrije trap van Daan Kottink kon ternauwernood door de keeper uit de hoek getikt worden.

Maar ook Lemelerveld liet zich niet onbetuigd en Stevo mocht de handen dichtknijpen dat een vrije schietkans van een meter of 5 naast het doel verdween en een schuiver door Sepp Nijland van de doellijn werd gehaald. Even dacht Lemelerveld zelfs op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd door de scheidsrechter op advies van Huub Kreuwel afgekeurd wegens buitenspel. Overigens tot grote consternatie van alles en iedereen wat Lemelerveld een warm hart toedraagt. Wat dan voor de grensrechter van Lemelerveld het teken was om de eerstvolgende gevaarlijke Stevo aanval ook maar af te vlaggen wegens buitenspel.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Veel strijd, veel balverlies aan beide kanten en slechts sporadisch goede kansen. Dé kans voorp Stevo om op voorsprong te komen, kwam ongeveer een kwartier voor tijd. Joes Masselink werd gevloerd door de keeper van Lemelerveld en mocht aanleggen van 11 meter. De keeper maakte zijn fout echter meer dan goed en stopte de niet feilloos ingeschoten strafschop.

De meeste Stevo supporters hadden zich inmiddels wel min of meer verzoend met een gelijkspel, tot in de 88e minuut Stevo alsnog toesloeg. Een vrije trap vanaf de zijkant die hoog werd ingebracht, werd door de keeper niet goed verwerkt, waarna Roy Wigger vanaf dichtbij simpel raak kon koppen.

Lemelerveld probeerde nog eens aan te zetten, maar het was Joes Masselink die na een lange rush vanuit een moeilijke hoek de 0-2 binnenschoof en Stevo daarmee de 3 punten bezorgde.

De top 3 blijft winnnen. Zowel Bon Boys, BWO als Stevo wonnen dit weekend met 2-0 en nemen enige afstand van de achtervolgers. Alle 3 staan op 19 punten waarbij aangetekend dat Bon Boys nog een inhaalwedstrijd tegen ATC tegoed heeft.

Volgende week speelt Stevo de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Witkampers uit Laren waarna zaterdag 10 december om 17:15 uur dan nog de derbij tegen De Tukkers in Albergen volgt.