STEVO speelt 3-3 tegen Rohda Raalte

01-12-2019 om 00:00 uur

Bijna was STEVO er zondagmiddag met drie punten vandoor gegaan in de thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte. Na een 0-2 achterstand bij rust gooide STEVO in het laatste half uur alle remmen los en kwam het het in luttele minuten op een 3-2 voorsprong. Daarna uit een vrije trap, waar Roy Kreuwel de hoge inzet niet onder controle kreeg, profiteerde Rohda optimaal en kwam het alsnog 3-3 gelijk.
Dat gelijke spel lag eigenlijk niet meer in de lijn der verwachting, omdat STEVO in die fase ontketend was en aanval op aanval stapelde. Een waar spektalstuk speelde zich af in het laatste bedrijf en Rohda stond met de rug tegen de muur. Dat ene puntje is welkom maar voelde, hoe gek het ook klinkt, als verlies.

In de rust had iedereen nog blind getekend voor een gelijkspel door de achterstand op dat moment.
Het krachtsverschil tussen STEVO en Rohda was niet groot deze zondag. De Raaltenaren kwamen voetballend wel wat beter voor de dag en bij de eerste beste corner was het al vroeg in de wedstrijd 0-1 voor Rohda. De bal werd prima binnengekopt.
STEVO kreeg zijn eerste mogelijkheid pas in de 27e minuut. Mauro Plegt schoot de bal toen over de lat. Het was tevens het sein voor STEVO om de schroom van zich af te gooien en wat meer op de helft van Rohda te voetballen. En toch was het Rohda dat weer het net vond. De verdediging van STEVO werd bij een uitval op het verkeerde been gezet en schuin voor het doel, van net binnen de zestien, verdween de bal in de verre hoek. Roy Kreuwel was kansloos en STEVO stond 0-2 achter, tevens de ruststand.
STEVO kwam goed uit de startblokken in de 2e helft. Roy Wigger testte de keeper van de gasten al in de 47e minuut. Een tijd lang daarna gebeurde niets aan beide kanten totdat Ingmar Reinerink naar voren werd gestuurd. In een alles of niets poging werd Rohda zowaar met de rug tegen de muur gezet. De aansluitingstreffer kwam vrij snel daarna van Daan Kottink, die een goede indruk maakte deze middag en nadrukkelijk op de deur klopt om een vaste plek te veroveren in het elftal van trainer Geert Veldhuis. De toegekende vrije trap, die door Daan werd genomen, werd nog wel aangeraakt maar verdween over de doellijn in het net.
Het was het sein voor STEVO om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Dat lukte al vrij snel. Goed voorbereidend werk van Hugo Weerink stelde Ingmar Reinerink in staat om de 2-2 te maken. STEVO was oppermachtig nu en het publiek kwam volop aan zijn trekken. Rohda verdedigde met man en macht en kon Roy Wigger alleen afstoppen met een overtreding binnen de zestien meter. De toegekende strafschop werd door Niels Wigger feilloos benut en STEVO stond zomaar sensationeel op een 3-2 voorsprong.
Met nog tien minuten op de klok leek de buit binnen, totdat een vrije trap STEVO alsnog de das omdeed. Roy Kreuwel kreeg de bal uit de hoge inzet niet onder controle en Rohda profiteerde optimaal uit het voorval.
Na de 3-3 gelijkmaker kreeg invaller Stefan Steggink nog een goede mogelijkheid om alsnog de overwinning voor STEVO binnen te slepen. De keeper van Rohda was al verslagen maar net op tijd werd de bal voor de lijn uit het doel gewerkt. Het bleef bij de 3-3 en ondanks de teleurstelling is dat ene punt toch zeer welkom na de hopeloze achterstand bij rust.
Volgende week zaterdagavond speelt STEVO in Enschede tegen Rigtersbleek. De aanvang van dit duel is 19.00 uur.

Bron: Stevo Voetbal