STEVO verdiend met 2-0 langs Eilermark

12-03-2023 om 00:00 uur

Na de mokerslag van vorige week tegen Suryoye, was STEVO zondagmiddag op de Peuverweide beter op dreef tegen Eilermark. De elf in het veld van trainer Otto Krabbe versloegen de Enschedeers verdiend met 2-0. De uitslag had best hoger kunnen uitvallen gezien het aantal kansen wat gecreëerd werden. Hier sprong STEVO toch wat te slordig mee om en was een minpuntje.
STEVO wordt nog steeds geteisterd door blessures, maar zag Roy Wigger wel weer zijn opwachting maken. De rappe aanvaller was een plaag voor de verdedigers van Eilermark en na zes minuten maakte Roy al de 1-0. Hiervoor had STEVO zich ook al een paar keer gevaarlijk laten zien voor het doel van Eilermark.
Bram Tibbe had na de voorsprong pech in de 12e minut dat zijn schot op doel maar net langs de verkeerde kant van de paal ging. En ook Mick Velthuis had pech met zijn kopbal net naast het doel van de gasten.
Af en toe kwam Eilermark er gevaarlijk uit, maar tot echt grote kansen kwam het niet.
STEVO controleerde de wedstrijd redelijk tot aan de rust en zag nog een volgens velen bal over de doellijn door Roy Wigger uit een corner niet goedgekeurd worden door de scheidsrechter.
Even later een buitenspel geval van Roy Wigger waar de meningen ook over verdeeld waren. Het had de bijna zekere twee nul kunnen zijn.
De 1-0 bleef daardoor tot aan de rust gehandhaafd en na de thee zagen de toeschouwers een zelfde spelbeeld als in de eerste helft, waar STEVO het meeste spelaandeel had, maar te slordig met de kansen omging.
Eilermark probeerde nog wel om druk op de ketel te zetten, maar een snelle uitval over Mauro Plegt en de voorzet daaruit werd door Bram Tibbe foutloos afgerond en STEVO stond comfortabel op 2-0.
Jan Wesselink had even daarvoor STEVO nog behoed voor de gelijkmaker. Vermeldenswaardig in het verdere verloop is nog dat Eilermark de wedstrijd na twee keer geel met tien man moest uitspelen en Bram Tibbe zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, waar bij STEVO niemand het mee eens was.
Al met al een verdiende overwinning aan het eind voor de mannen van trainer Otto Krabbe. STEVO staat nu vierde in de stand op de ranglijst. Drie punten is het verschil met koploper Bon.Boys.
Komende zondag moet STEVO het in Zutphen opnemen tegen AZC, de nummer elf in de stand. De aanvang is om 14:00 uur.

STEVO verdiend met 2-0 langs Eilermark.