STEVO wint laatste competitiewedstrijd  met 2-3 van Tubantia .

06-06-2022 om 00:00 uur

In Hengelo heeft STEVO zondagmiddag het laatste competitieduel winnend afgesloten, Tubantia werd met 2-3 verslagen.
Op het eind werd het nog even spannend maar de winst was verdiend op basis van de eerste 70 minuten. STEVO liet Tubantia te lang in leven.
In de eerste helft was het al vroeg 0-1 door Hugo Weerink, die met een schot net van buiten de zestien de keeper van Tubantia kansloos liet. Even later was het al 0-2 door Bram Tibbe, die de bal onder de keeper van de thuisploeg doorschoof.
STEVO leek een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar gaf Tubantia onnodig hoop.
De 1-2 aansluitingstreffer kwam zomaar uit de lucht vallen en hielp de Hengeloers weer in het zadel.
Een gemiste kans voor Mauro Plegt daarna met een kopbal over in plaats van in het doel was pech.
In de tweede helft wisselde trainer Otto Krabbe veelvuldig wat de wedstrijd voor STEVO eigenlijk niet ten goede kwam. Tubantia kreeg hoop en had ook de kans op de gelijkmaker. Luuk Oude Lansink kon de bal gelukkig keren.
Met een snelle counter over links bracht STEVO de marge toch weer op twee. Joes Masselink zette voor op Mauro Plegt en deze rondde beheerst af. Met de 1-3 voorsprong leek STEVO niks meer te kunnen gebeuren, maar door de vele wissels met het oog op de wedstrijd volgende week in de nacompetitie was het beste er wel af bij STEVO.
Tubantia zette nog een keer aan, maakte ook wel de aansluitingstreffer maar de 2-3 overwinning ging mee naar Geesteren.
Als gezegd speelt STEVO volgende week zondag het eerste en hopelijk niet het laatste duel in de nacompetitie tegen Union uit Nijmegen. De aanvang is om 14:00 uur.

STEVO wint laatste competitiewedstrijd met 2-3 van Tubantia