STEVO  zet goede reeks voort tegen Winterswijk

15-05-2024 om 00:00 uur

De eerste selectie van STEVO is erin geslaagd om de goede reeks na de winterstop voort te zetten. In Winterswijk werd de plaatselijke FC met 1-2 verslagen. Niet onverdiend de overwinning, al kwam die nog even in gevaar toen Jan Wesselink bij een 0-2 voorsprong de bal ongelukkig in eigen doel kopte, 10 minuten voor tijd. Het was daarna billen knijpen, maar de 1-2 bleef gelukkig op de borden staan.
Een fantastisch resultaat en daarmee is STEVO nog in de race om de nacompetitie te ontlopen. Volgende week SVZW en in de laatste wedstrijd DOS '37 moeten nog aan de zegekar gebonden worden. Deze laatste strohalm wil de selectie van STEVO zich niet laten ontnemen en het zal heel spannend worden.
Het kan zomaar dat de wedstrijd tegen DOS '37 de beslissing brengt over directe handhaving.
De Vriezenveners mogen dan een invasie uit Geesteren verwachten.
De selectie van trainer Michiel Mensink is, als gezegd, na de winterstop aan een heel goede reeks bezig en ook tegen Winterswijk zette deze lijn zich voort.
In de eerste helft golfde het spel op en neer en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Waar STEVO enkele mogelijkheden onbenut liet hield STEVO-keeper Bas Beernink aan de andere kant FC Winterswijk van het scoren af. De 0-0 na 45 minuten was een logische ruststand op dat moment.
De veldverhouding in de tweede helft sprak meer in het voordeel van STEVO. Joes Masselink was goed op dreef en Bas Beernink hield zijn doel schoon. Dat STEVO voorin de kansen niet afmaakte benauwde toch wat en FC Winterswijk was gevaarlijk in de omschakeling.
Joes Masselink die zijn directe verdediger een nachtmerrie bezorgde kon vooreerst nog afgestopt worden maar uiteindelijk werd toch
aan de noodrem getrokken binnen de zestien en daar stond maar één straf op, penalty.
De begaafde technicus van STEVO ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk raak.
Winterswijk probeerde hierna de bakens te verzetten maar STEVO bleef gevaarlijk in de aanval, ook al doordat de jonge aanvaller Stan Kraaivanger in de ploeg kwam en zijn tegenstander het leven behoorlijk zuur maakte. De 0-2 voor STEVO viel weer over links waarJoes Masselink een individuele actie afrondde door de bal langs de keeper het doel in te schuiven.
Met nog 10 minuten op de klok leek de buit binnen ware het niet dat een communicatiefout tussen Jan Wesselink en keeper Bas Beernink voor de 1-2 zorgde. Jan kopte de bal langs Bas in eigen doel. Werd het toch weer spannend en was het vrouwen en kinderen eerst bij STEVO.
Het geduld werd aardig op de proef gesteld in de resterende tijd bij de aanwezigen uit Geesteren, maar tot scoren kwamen de Winterswijkers niet meer. Dat had Stan Kraaivanger nog wel kunnen doen toen hij alleen voor de sluitpost van de thuisploeg verscheen. Waarschijnlijk speelden zenuwen Stan parten en de bal verdween recht in de handen van de keeper van Winterswijk.
Het was het laatste wapenfeit in de wedstrijd waar de scheidsrechter naar idee van spelers en supporters veel teveel tijd bij trok.
De 1-2 winst voor STEVO levert een spannend slot op van deze competitie. Voordeel voor STEVO is dat het in de winning mood is en speelt met een over mijn lijk mentalteit.
Zaterdag 18 mei moeten de goede resultaten thuis op de Peuverweide een vervolg krijgen tegen SVZW uit Wierden. Aanvang 18.00 uur.
Overbodig om te zeggen dat deze wedstrijd veel publiek naar de Peuverweide zal trekken