STEVO in zinderende slotfase naar 3-1 winst.

08-05-2022 om 00:00 uur

STEVO heeft zondagmiddag weer eens laten zien waarin het groot in is geworden. In een zinderende slotfase op de Peuverweide, bij de stand 1-1, werd puur op wilskracht, FC Winterswijk naar een 3-1 nederlaag gespeeld.
Op basis van de inzet over 90 minuten ook zeer verdiend. Willen winnen, zo was de hele wedstrijd te zien tegen de Achterhoekers. Misschien niet altijd het beste voetbal dat STEVO op de mat legt, maar deze keer wel wel weer met een ongelooflijke drang om een wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten.
Dat hadden we de laatste weken wel gemist, ook al door allerlei oorzaken waar de buitenwacht geen weet van heeft.
Het spook dat lang afwezig was op de Peuverweide liet zich zondagmiddag weer in vol ornaat zien. Het publiek kon dit zeer waarderen.
Een gehavend elftal voor trainer Otto Krabbe tegen Winterswijk, opnieuw, maar met vervangers die tot het uiterste gingen. Bram Tibbe, Mick Velthuis en Mart Veldscholte gingen tot het uiterste en lieten zich van hun beste kant zien. Evenals de rest van de selectie en ook de invallers later in de wedstrijd, wat uiteindelijk leidde tot een mooie 3-1 overwinning. Of het genoeg is aan het eind van de rit zal zich moeten uitwijzen, maar die er bij waren hebben een mooie voetbalmiddag gehad.
FC Winterswijk kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong en wie gedachten kan lezen hoeft niet te vragen wat er in de hoofden van de STEVO supporters langs de lijn omging. De spelers in het veld konden gedachten lezen deze middag en zorgden voor de grote ommekeer. STEVO liep zich op deze warme zondagmiddag de longen uit het lijf en dat is wat de supporters ook zo kunnen waarderen.
Na de achterstand kwam STEVO op stoom en het gevoel dat de gelijkmaker zou vallen kwam uit. Tien minuten voor rust op aangeven van Roy Wigger maakte Hugo Weerink de 1-1. STEVO bleef de aanval zoeken, maar tot aan de thee bleef de gelijke stand gehandhaafd.
Na rust een spelbeeld waar Winterswijk wat beter aan de bal was, maar tegen de dadendrang van STEVO niet bestand was. Wel bleef Winterswijk lang overeind en ook moest Luuk Oude Lansink een enkele keer handelend optreden, maar STEVO had zijn zinnen gezet op 3 punten en die kwamen er ook, dit nadat de keeper van de gasten zich achter een vrije trap schaarde maar niet snel genoeg zijn honk terugvond. Roy Wigger vond dat honk wel, en rap als hij is was het voor hem een koud kunstje de bal neer te leggen waar hij hoort, tussen de palen.
Nog geen minuut later in de slotminuut deed Roy nog een duit in het zakje en kon STEVO sinds lange tijd weer 3 punten aan het totaal toevoegen.
Wat deze overwinning waard is zal over enkele weken blijken. Nacompetitie lijkt het hoogst haalbare. Dat de ploeg van trainer Otto Krabbe het nog kan, daar hoeft geen twijfel over te bestaan. Komende donderdag wacht in Arnhem opnieuw een krachtmeting tegen MASV. Het zou mooi zijn dat de stijgende lijn tegen Winterswijk kan worden doorgetrokken, maar realistisch is ook dat het een loodzware wedstrijd wordt. Om 20.00 uur is de aftrap.

STEVO in zinderende slotfase naar 3-1 winst