Voorwaarts wint met 1-3 bij STEVO

15-05-2022 om 00:00 uur

De ploeg van trainer Otto Krabbe zit in de hoek waar de klappen vallen. De ommekeer wil maar niet komen. Er was zondagmiddag alle hoop dat op de Peuverweide wat te halen viel tegen Voorwaarts Twello, die eigenlijk om des keizers baard speelden.
Tot aan de 75e minuut was de stand nog 1-1 en STEVO creëerde steeds weer mogelijkheden. Het werkte hard voor een beter resultaat dan de gelijke stand, maar dode spelmomenten doen STEVO vaak de das om dit seizoen. Ook vanmiddag weer twee keer.
STEVO kwam op voorsprong door Thijs Beernink in de derde minuut. De 1-1 vlak voor rust kwam voort uit een corner en de 1-2 uit een vrije trap in het laatste kwartier van de tweede helft. Uiteindelijk werd het 1-3 in blessuretijd voor de Twellonaren en heeft STEVO nu nog drie finales te gaan om klassebehoud veilig te stellen.
Rohda Raalte, Tubantia en SV Dalfsen moeten naar een nederlaag worden gespeeld. Dan nog is niks zeker over lijfsbehoud, alleen kan STEVO nacompetitie niet meer ontgaan. De maand juni is hiervoor gereserveerd. Tubantia is na vandaag gedegradeerd maar verkast volgend seizoen naar het zaterdagvoetbal.
De pijn over degradatie zal dus niet gevoeld worden bij de Hengelonaren. STEVO wil graag eerste klasser blijven, maar het heeft nog een lijdensweg te gaan om dat te realiseren. De vele blessures dit seizoen spelen duidelijk mee in de situatie waar STEVO zich in bevind. Trainer Otto Krabbe heeft bijna nooit in een vaste opstelling kunnen spelen en het is wekelijks een hele puzzel het elftal rond te breien. Frustrerend moet dat zijn voor de trainer en zijn staf. De onvoorwaardelijke steun van onze supporters wordt verwacht in de laatste drie wedstrijden. Te beginnen volgende week in de uitwedstrijd tegen Rohda Raalte waar om 14.00 uur de aftrap is.

Bron: Stevo Voetbal