Yvonne Wienk verkozen tot Papsleef van het Jaar

20-11-2023 om 11:19 uur

Gistermiddag is bij Kottink in Geesteren de Papsleef van het Jaar bekendgemaakt.

Dit jaar komt deze eer toe aan Yvonne Wienk (52), die zich al jaren geheel belangeloos inzet voor armoedebestrijding. Yvonne is getrouwd met Walter en heeft 2 kinderen; zoon Mart en dochter Irin. Dit gebeurde tijdens De Pappot is Los, een receptie ter ere van de hoogheden prins John en adjudant Gerben.

Stille armoede

Yvonne maakt zich al jaren sterk voor ‘stille armoede’. Dit doet ze door mensen te motiveren om boodschappenzegels aan haar te doneren. Deze zegels plakt ze op zegelkaarten, die worden ingewisseld voor boodschappenpakketten. Deze pakketten worden verdeeld onder verschillende organisaties die voor mensen in armoede het verschil kunnen maken.

Organisaties als Jong moeders, Jarabee, de voedselbank en vele anderen zijn haar hier zeer dankbaar voor.

Eigen initiatief

Dit initiatief is volledig door haarzelf opgezet. Ze is jaren geleden klein begonnen en organiseert het meest nog zelf. Het inzamelen, regelen van de pakketten en het wegbrengen, Yvonne is hierin drijvende kracht. Het afgelopen jaar heeft ze 195 pakketten weten te sparen en voor dit jaar hoopt ze 250 pakketten te kunnen uitdelen.

Om dit doel te kunnen halen doet de Papsleef’n een beroep op iedereen die zijn of haar zegels wil doneren aan dit geweldige doel. Mensen helpen en perspectief bieden aan degene die het nodig zijn is iets wat we moeten waarderen in deze tijd. De lijfspreuk van dit jaar, “Ne’n goei’n papsleef kik aait vuuroet”, is volgens de hoogheden iets wat Yvonne op het lijf is geschreven.

Het weer

zondag 23 juni

21.2°

Ochtend 13.4°
Avond 23.1°
Nacht 18.3°
Min. 11.8°
Max. 23.6°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin