Zomerse afsluiter in Tubbergen: Rock am Esch klaar voor de start

03-08-2023 om 16:02 uur

Het aftellen voor de tweede editie van het muziekfestival Rock am Esch is begonnen.

Na de succesvolle en uitverkochte eerste editie van vorig jaar, maakt Tubbergen zich op voor een nieuwe onvergetelijke muzikale ervaring op zaterdag 26 augustus.

Dit jaar is de line-up wederom om je vingers bij af te likken. Op het programma staan onder andere The Buzz Lovers, de beste Nirvana-tributeband van Europa afkomstig uit Spanje, en Californicated, een Red Hot Chili Peppers-tribute die afgelopen jaar deelnam in het tv-programma The Tribute: Battle of the Bands. Toon Eppink, die vorig jaar het publiek in extase bracht met The Fortunate Sons, zal dit jaar weer optreden, maar nu met Status Quotes, beschouwd als de beste Status Quo-tribute van het westelijk halfrond.

Nieuw dit jaar is dat er nu negen optredens zullen plaatsvinden, waar dit er vorig jaar zes waren. Dit biedt het festival de mogelijkheid om meer lokale artiesten te presenteren aan het publiek, maar ook een breder scala aan muziek. Zo treedt de Geesterense band The Vadis Collective op, speciaal geformeerd voor het festival, en MOTBAK, een band die tijdens de eerste editie van Rock am Esch is ontstaan.

Eten & vinyl

Naast de geweldige muziek zal er ook genoeg te proeven zijn, met diverse foodstands die alles aanbieden, van barbecue tot pasta en flammkuchen. En vergeet vooral niet het lokale Fruit Weizen-biertje te proberen, geproduceerd door Brouwerij Huttenkloas en de Manderveense Aardbei.

Het Vinylparadijs uit Geesteren, drie keer uitgeroepen tot beste platenzaak van de Benelux, fungeert als verkooppunt voor hardcopy kaarten, maar is ook aanwezig met een stand waar ze platen en band t-shirts verkopen.

Zonnige vooruitzichten

Na een aantal weken met slecht weer zijn veel mensen op zoek naar een zomers festival en dat wordt gemerkt aan de ticketverkoop. “De afgelopen maand gaat het ineens hard met de tickets”, zegt mede-organisator Bas de Jong. “De weersvooruitzichten voor eind augustus zijn goed en het belooft een mooie dag te worden, dus haal nu je ticket via onze website of bij het Vinylparadijs in Geesteren voordat ze uitverkocht zijn!”

“Zonder twijfel wordt de tweede editie van Rock am Esch de zomerafsluiting van 2023 in de gemeente Tubbergen”, verklaren de zes vrienden die het festival organiseren. “We zijn ongelofelijk dankbaar voor de steun van de gemeente, de lokale ondernemers en de ruim 80 vrijwilligers die helpen om dit evenement mogelijk te maken.”

Het festivalterrein opent zijn deuren om half twee. De nieuwe lokale band MOTBAK heeft de eer om om 14.30 uur de mainstage te betreden als opener van het festival. Het festival wordt grandioos afgesloten door The Buzz Lovers.

Voor meer informatie over het festival, de line-up of ticketverkoop, bezoek de website: www.rockamesch.nl

Het weer

maandag 29 april

17.6°

Ochtend 7.2°
Avond 16.6°
Nacht 13.6°
Min. 6.8°
Max. 17.7°

Zon op: 04:05 uur
Zon onder: 18:55 uur

Meer weer

Gebruikerslogin