Gedwongen entree Papsleef'ndag

31-01-2014 om 20:37 uur

Papsleef'n: Door wetswijziging gedwongen entree te heffen

Van: 2 mrt 2014 11:00 Tot: 3 mrt 2014 00:00 Agenda
Het bestuur van de grootste carnavalsvereniging van Geesteren heeft enige tijd flink met de handen in het haar gezeten. Dit doordat de minimumleeftijd voor het alcoholgebruik sinds begin dit jaar omhoog is gegaan en de jaarlijkse Papsleef'ndag, inclusief Geesterse optocht, weer voor de deur staat. "Dit betekent dat er op een zeker moment gecontroleerd moet worden of degene die dan wat te drinken koopt, wel of geen 18 jaar is. Zo simpel is het. Dat controlemoment moet er, ook gezien de boetes die op een overtreding staan, gewoon komen. Maar hoe, dat was een tijdje lang nog de vraag. We zijn er inmiddels wel uit hoe we het gaan aanpakken", zo maakt woordvoerder Leon Oosterik namens de Geesterse carnavalsclub bekend.

Want bij een openbaar evenement, iets wat de Papsleef'ndag zeker is en wat het bestuur ook absoluut niet wil aanpassen, is het misschien wel extra lastig om alles en iedereen te controleren. "En je kunt dat ook niet overlaten aan vrijwilligers. Stel je voor, je buurman staat met z'n 17-jarige zoon aan de poort. Dan wordt het lastig en zo'n situatie, of iets vergelijkbaars, willen we onze mensen niet aandoen. Gezeur aan de poort moet je sowieso voorkomen. Ook daarom moeten we wel professionele bewaking inhuren. Zeker zo'n 20 man, want je praat over 2 in- en uitgangen aan de Dorpsstraat. Zij gaan eenieders identiteitsbewijs controleren."
Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Ook zijn jongeren onder de 18 jaar strafbaar als ze alcohol bij zich hebben. Bijvoorbeeld in het café, de sportkantine, het park en op straat. Wordt een horecabedrijf binnen 1 jaar 3 keer betrapt op het verkopen van alcohol aan jongeren onder de leeftijdsgrens, dan kan er een (tijdelijk) verkoopverbod worden opgelegd. De Papsleef'n willen de plaatselijke horecaondernemers geen strobreed in de weg zitten. Oosterik: "Je zou kunnen zeggen dat we door de wetswijziging in deze hoek worden gedwongen. Maar we moeten wel, om de redenen die ik al gaf. Daarover zijn wij, als bestuur van de Papsleef'n, en beide horecaondernemers (Café Steggink en Café/Zaal Kottink) het helemaal over eens. Het is klip en klaar, wij gaan ons zeker aan de wet houden. En op deze manier gaat dat lukken, daarvan zijn we overtuigd."
De toegangsprijs tot het festijn is zo laag mogelijk gehouden. "Er is aardig veel over vergaderd, zijn bepaald niet over één nacht ijs gegaan en we willen absoluut geen verhalen over geldklopperij of zoiets. Maar bewakers, om te zorgen dat we ons aan de regels houden, zijn natuurlijk niet gratis. In de voorverkoop kost een bandje €5 en aan de kassa €7,50. Er is de keuze uit een bandje voor boven de 18 of onder de 18 jaar. Degene die ermee probeert te knoeien, om toch nog drank te kunnen bestellen of zoiets, loopt grote kans van het terrein te worden verwijderd."
De traditionele Papsleef'ndag is dit jaar op zondag 2 maart. De voorverkoop van de toegangsbandjes start aanstaande woensdag, 5 februari. Café Steggink en Café/Zaal Kottink zijn de voorverkoopadressen.
In de loop van week 7 kunt u nadere informatie verkrijgen bij de optochtcommissie:
Secretariaat optochtcommissie:
Henk Linneman
L.ten Catelaan 10
7678 VW GEESTEREN
Tel: 0546-631144
E-mail: henklinneman@home.nl

 

Bron: De Papsleef'n

Het weer

dinsdag 30 april

19.4°

Ochtend 13.0°
Avond 21.3°
Nacht 15.7°
Min. 12.9°
Max. 21.9°

Zon op: 04:03 uur
Zon onder: 18:57 uur

Meer weer

Gebruikerslogin