Belangrijke 3-2 zege STEVO op Schalkhaar

16-03-2014 om 01:00 uur

STEVO boekte zondagmiddag een zeer belangrijke 3-2 zege op Schalkhaar.  Door de winst komt STEVO op gelijke hoogte met Schalkhaar en heeft het zich wat lucht verschaft in de strijd om de onderste plaatsen. STEVO begon goed aan de wedstrijd. Niels Wigger had in de 1e min al de 1-0 op de voet. Vrij voor de keeper, na de pass van Tom van Bentheim, kreeg de spits de bal net niet tussen de palen. STEVO bleef hierna de aanval zoeken en Schalkhaar oogde tam. In de 11e minuut kreeg STEVO een vrije trap net buiten de zestien. De bal verdween eerst in de muur, maar Rik Kokhuis wist deze in tweede instantie toch in het doel te werken. De 1-0 voor STEVO smaakte naar meer en drie minuten later kreeg het de 2-0 op een presenteerblaadje aangereikt toen een speler van Schalkhaar hands maakte in de zestien. Rick Bekke zette de keeper van Schalkhaar simpel op het verkeerde been en met de 2-0 voorsprong leek de wedstrijd al vroeg een gelopen koers voor STEVO.

Niks was minder waar. Tot aan de 25e minuut was er nog geen vuiltje aan de lucht voor STEVO. Vanaf dat moment kwam Schalkhaar beter in haar spel en werd het gelijkwaardig aan de thuisploeg. Rick Bekke had nog wel een keer keer pech met een fantastisch schot op de goal van Schalkhaar. En ook in de 35e minuut had STEVO geen geluk dat niemand de bal in het doel wist te werken uit een scrimmage voor de goal van de gasten. Ondanks deze kansen voor STEVO kreeg je meer en meer de indruk dat de wedstrijd nog niet gelopen was. Op slag van rust werd die indruk beantwoord toen Schalkhaar een penalty kreeg. Wilco Broekhuis was ongelukkig in een duel binnen het strafschopgebied en scheidsrechter Kok legde de bal op de stip. Schalkhaar benutte het buitenkansje en de kopjes bij STEVO bogen naar beneden richting de kleedkamer. Het zal toch niet zag je ze denken. Het gebeurde wel. In de 59e minuut van de tweede helft ging de bal opnieuw op de stip voor Schalkhaar. Nu trok Ingmar Reinerink zijn tegenstander onderuit in de zestien. Keeper Roy Kreuwel beroerde de bal nog wel, maar kon niet voorkomen dat deze toch achter de lijn tussen de palen verdween.

Ondanks de 2-2 ging STEVO niet bij de pakken neerzitten. Schalkhaar leek het meeste buskruit wel verschoten te hebben en STEVO ging op jacht naar de winnende treffer. Achterin de rijen gesloten houden en dan moest het goed komen. Het gevoel over een goede afloop voor STEVO nam toe. Eerst in de 88e minuut werd dat goede gevoel beantwoord. Rik Kokhuis belastte zich met een vrije  trap schuin voor het doel vanaf de linkerkant. Zijn bal belandde precies op het achterhoofd van Ingmar Reinerink en over de keeper heen rolde het leer in het doel. Blijdschap alom bij alles wat STEVO was en in de resterende minuten kon STEVO de 3-2 verkregen voorsprong makkelijk over de streep trekken. Volgende week speelt STEVO weer thuis. Dan tegen de nummer laatst SC Enschede. Nog een keer drie punten en STEVO is weer volop in de race voor een plek in de veilige middenmoot.

Bron: Stevo Voetbal