Geesterense bedrijven in actie voor zonnepanelen op Aloysiusschool

12-09-2015 om 10:30 uur

De werkgroep Duurzaam Geesteren heeft samen met haar 3 partners (de installatiebedrijven Meinders, Nijkamp en Wesselink-Buunk) een plan gemaakt om Geesteren nog duurzamer te maken.

Deze samenwerking is een resultaat van de eerder gehouden enquête onder Geesternaren. Hierin kwam naar voren dat er bij de inwoners van Geesteren in ruime mate behoefte bestaat om zonnepanelen aan te schaffen. “Er is met de genoemde bedrijven een opzet gemaakt voor de aanpak hiervan en zij hebben een degelijk zonnepanelenpakket samengesteld tegen een goede prijs”, legt voorzitter Bas Rikhof namens de werkgroep uit. “In dit pakket zitten naast zonnepanelen ook de technische zaken als omvormer, bekabeling en installatie en ook dingen zoals het bekijken van de situatie ter plekke en het geven van aanvullend advies om samen een juiste keuze te maken. Uit duurzaamheidsoogpunt is er gekozen voor lokale partners die binding hebben met Geesteren en met hun bedrijf lekker dichtbij zitten, zodat het geen probleem zal zijn om op locatie de situatie te bekijken en naderhand eventuele service te verlenen.”

Aloysiusschool profiteert mee

De installateurs leveren op hun beurt een bijdrage aan de Geesterense gemeenschap, want zij zullen voor elke 3 installaties die op een dak wordt aangelegd een gratis zonnepaneel beschikbaar stellen voor de Aloysiusschool. De werkgroep Duurzaam Geesteren zal samen met de basisschool ook een lespakket over duurzaamheid voor de leerlingen opzetten.

Deze week zal bij de inwoners van Geesteren een duurzame aanbieding in de bus vallen waarin de installatiebedrijven een voorstel doen. Iedere woningeigenaar kan vervolgens een afspraak maken met één van de bedrijven. Rikhof: “Ook als de zon wat minder schijnt, zullen zonnepanelen stroom opleveren. Dus wacht niet met plaatsen tot volgend voorjaar, maar start nu met verdienen en zorg dat de kinderen van Geesteren een duurzame school gaan krijgen.”

Het bericht Geesterense bedrijven in actie voor zonnepanelen op Aloysiusschool verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

zondag 23 juni

21.2°

Ochtend 13.4°
Avond 20.5°
Nacht 18.0°
Min. 11.8°
Max. 22.3°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin