Hoogseizoen carnaval breekt weer aan, drukke weken voor de Schaop’nböllkes

07-01-2016 om 14:53 uur

Net zoals dat bij alle andere carnavalsverenigingen het geval zal zijn, breken er ook voor de Tubbergse carnavalsvereniging De Schapnböllkes drukke weken aan. En dat is in het ‘hoogseizoen’ van de carnaval niet anders dan andere jaren, echter met dit verschil dat het carnavalsseizoen dit jaar wel heel erg kort is. Over minder dan één maand is het Aswoensdag en dan behoren alle carnavalsfestiviteiten en -activiteiten alweer tot het verleden.

Maar voordat het zover is wacht de Tubbergse carnavalsliefhebbers onder aanvoering van Prins Freddy I en Adjudant Erik, samen met jeugdprins Thomas I en adjudant Wouter nog een heel druk programma.

Gemeentegala

Om te beginnen zullen de prinselijke hoogheden zaterdag 16 januari met groot gevolg hun opwachting maken op de gemeentegala, dat dit keer wordt gehouden in Zaal Kottink te Geesteren, de residentie van de sleutelprins van dit jaar. Namens de Schaop’nböllkes zal buutreedner Rob Pinners zijn bijdrage verlenen.

Kledingbeurs en wagenoverdracht

Vervolgens wordt zondag 17 januari acte de présence worden gegeven bij de jaarlijkse beurs van carnavalskleding in zaal ’t Oale Roadhoes. Deze in de hele regio bekend staande beurs van gebruikte carnavalskleding wordt gehouden van 12.30 tot 15.00 uur. Direct daaraan aansluitend vindt de overdracht plaats van de prinsenwagens aan de respectievelijke hoogheden met hun gevolg. Deze overdracht gebeurt op het Raadhuisplein in Tubbergen.

Naast uiteraard de deelname aan de optochten in Tubbergen zelf zullen deze wagens ook meetrekken in de optochten van Albergen en Geesteren.

Uitreiking eerste exemplaar Schaop’nblad

Nadat diezelfde zondagmiddag in ’t Oale Roadhoes een toast is uitgebracht op de ongetwijfeld weer carnavalesk uitgedoste prinsenwagens zal ter plekke het eerste exemplaar van het Schaop’nblad worden overhandigd aan de hoogheden Prins Freddy en Prins Thomas. Dit carnavalsblad is ook dit jaar weer tot stand gekomen en samengesteld door de redactie van het Schaop’nblad o.l.v. Wouter Markvoort.

Collecte kindercarnaval

Op dinsdag 19 januari gaan alle actieve leden van de Schaop’nböllkes met de collectebus op stap voor de jaarlijkse collecte ten behoeve van het kindercarnaval in het dorp. Tevens zal dan huis-aan-huis het Schaop’nblad worden bezorgd.

Gala-avonden

Ook dit jaar zal een keur aan plaatselijke artiesten weer zijn beste beentje voorzetten om mooie gala-avonden voor het voetlicht te brengen.

De gala-avonden worden gehouden op 22 en 23 januari en 29 en 30 januari aanstaande in de balkonzaal van ’t Oale Roadhoes. De kaartverkoop voor deze gala-avonden vindy komende zondag plaats. Heeft u daarna nog geen toegangskaartje en wilt u alsnog toch wel zo’n prachtige gala-avond bijwonen, neem dan contact op met de speciale galalijn: tel. 06-31279912 of een e-mail naar marielle.oosterhuis@gmail.com.

Galaatje-speciaal

Voortbordurend op het succes daarvan in de afgelopen jaren zal er ook dit jaar weer speciaal voor de ouderen op donderdag 28 januari een Galaatje-speciaal worden gehouden, eveneens bij ’t Oale Roadhoes, met een aangepast galaprogramma. Deze avond begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Sociaal

Carnaval is meer dan louter en alleen het feest der zotheid. Vanuit de kerkelijke achtergrond van het carnaval ligt er ook de sociale opdracht om in het teken van dit feest aandacht te hebben voor zieken, kinderen, ouderen en zwakkeren in de samenleving. Zo zullen in dit kader dwars door het programma heen bezoeken worden gebracht aan verpleeg- en verzorgingshuizen, een groep voor mensen met een verstandelijke beperking en zullen ook de scholen niet worden vergeten.

Carnavalsweekend

Nadat de Tubbergse hoogheden hun opwachting hebben gemaakt in de Albergse optocht op zondag 31 januari wacht in eigen dorp een zeer druk weekend met activiteiten. Te beginnen met de grote Tubbergse Verlichte Carnavalsoptocht op vrijdag 5 februari, met alles d’rop en d’ran, op zaterdag de kindercarnavalsoptocht, met aansluitend een uitbundig kinderfeest in de residentie ’t Oale Roadhoes. Op zondag vervolgens vroeg uit de veren om per traditie deel te nemen aan de optocht in Geesteren.

Om vervolgens op Rosenmontag carnaval 2016 af te sluiten met de grote optocht door het dorp, met aansluitend het non-stoprosenmontagprogramma, wederom bij ’t Oale Roadhoes.

Het bericht Hoogseizoen carnaval breekt weer aan, drukke weken voor de Schaop’nböllkes verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

zondag 23 juni

23.2°

Ochtend 13.4°
Avond 21.4°
Nacht 14.8°
Min. 11.8°
Max. 23.7°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin